Hlavní obsah

Proč McLaren pojmenoval nový hypersport po Ayrtonu Sennovi?

Foto: Archiv Garáž.cz

Jedno z hvězd letošního Ženevského autosalonu byl nový hypersport McLarenu zvaný Senna. Jenže proč zrovna takové jméno? Je to jen möda - vzpomeňme si na Bugatti Chiron - anebo je za tím něco víc? To vysvětluje samotná automobilka v následujícím videu.

Článek

Automobilka McLaren se docela rozjela a chrlí jeden nový supersport za druhým. Největší novinkou je úplný vrchol nabídky, hypersport Senna. který nahrazuje dřívější model P1, ale je lehčí a ještě ostřejší. Výkon přitom vyšplhal "jen" na něco přes 800 koní. Jenže proč se vlastně tohle auto jmenuje Senna? Není to jen parazitování na slavném jméně, které vždy přitáhne pozornost? Očividně to udivuje více lidí, protože McLaren vydal video, které má všechny otázky vysvětlit. "Jeho hodnoty, úsilí a odhodlání ovlivnily rovněž to, jak v McLarenu stavíme auta," vysvětluje šéf inženýrů značky, Dan Parry-Williams.

Ostatně na slavné nahrávce Senna říká, že když už si myslíte, že jste udělali nejvíce, co je ve vašich silách, vždy můžete jít ještě dál. A to prý rovněž vystihuje McLareny. Nuže, podívejte se na vysvětlení sami, je k tomu krásné video.

Reklama

Načítám