Hlavní obsah

Proč je Škoda stále velmi oblíbenou značkou aut u nás?

Foto: pixabay.com

Škoda

Kdo by neznal vozy značky Škoda? Původně česká automobilka se stále v tuzemsku řadí k těm nejoblíbenějším. Kolik stojí jejich auta a jak velkou roli bude v budoucnu hrát škodovácká divize DigiLab?

Článek

Historie značky sahá až do roku 1895, první výroba vozu odstartovala ale až v roce 1959. V současné době spadá automobilka pod koncern Volkswagen a každý rok se těší stále větší oblibě. Svoje zákazníky našla Škoda nejen v tuzemsku, ale také na zahraničních trzích. Domovskou základnu najdete v Mladé Boleslavi a její typickou komunikační barvou je příjemná zelená. Neustálá „Simply Clever řešení“ zaujala už řadu zákazníků a fanoušků této značky. Od přihrádky na deštník pro cestující ve dveřích auta až po škrabku na led, kterou najdete ve víčku od palivové nádrže.

Právě teď je největší poptávka po modelech SUV

U českých klientů je Škoda oblíbená hlavně proto, že se jedná o českou značku a servisy najdete prakticky všude. Auta jsou spolehlivá a snadno dostupná. Díky kvalitním materiálům získáte záruku, že neuděláte chybu, ani když koupíte ojetý vůz. Právě ty se u nás řadí mezi nejprodávanější. Velmi oblíbené jsou také roční zajeté vozy, které byly předtím pronajaté na operativní leasing. Asi vás nepřekvapí, že historicky nejúspěšnějším modelem je Octavia, která slaví velký úspěch také na zahraničních trzích. V současné době je vysoká poptávka hlavně po SUV modelech Kodiaq a Karoq.

Kolik stojí jednotlivé modely Škoda?

Vždycky záleží na konkrétní výbavě a doplňcích. Škodu CityGo pořídíte už kolem 200 tisíc korun, Fabii můžete mít od 269 tisíc korun, nová Scala vás v základní výbavě vyjde už o zhruba 100 tisíc dráž. Na oblíbený model Rapid si připravte minimálně 300 tisíc korun a u Octavie počítejte s půl milionem. SUV modely pak stojí kolem milionu korun. Pokud potřebujete finanční injekci, podívejte se na půjčku na cokoliv. Právě tady získáte až 100% financování vozu, výši splátek si nastavíte podle svých požadavků a vše můžete vyřídit na počkání přímo u dealera automobilů.

Novou aplikaci Citymove stáhnete zdarma právě teď

Škoda neustále přichází s řadou vylepšení pro své vozy, a především se snaží cestování usnadnit i samotným zákazníkům. V srpnu 2019 například Škoda Auto spouští DigiLab, novou mobilní aplikaci s názvem Citymove. Tato aplikace, která je právě teď zdarma ke stažení, dokáže navrhnout uživateli nejlepší trasu a také vhodný dopravní prostředek. Tím může být MHD, sdílené kolo nebo auto. Přes aplikaci vyhledáte třeba i parkovací místo včetně zón.

Zaplaťte rovnou přes mobilní appku

Přes Citymove rovnou pohodlně zaplatíte nejen stání na zónách, ale také koupíte například jízdenku MHD nebo přes aplikaci zaplatíte poplatek za sdílené kolo. Vše máte pohodlně na jednom místě. Mladoboleslavská automobilka sází na konektivitu a mobilitu, právě proto ve vývoji této značky hraje důležitou roli právě Škoda Auto DigiLab, kde se zkoumají a zkoušejí nové technologie i neotřelá řešení. Digitalizace je pro Škodu velmi důležitou strategií i do budoucna. I proto se dá předpokládat, že bude úspěšnou značkou automobilů i v následujících letech.

Reklama

Načítám