Hlavní obsah

Příznivci značky Volvo obsadili Běšiny

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední víkend před motoristickou slavností Legendy, se sjeli příznivci značky Volvo na jubilejní 10 sraz do eurocampu Běšiny. Tradiční třídenní setkání nabízelo velmi poklidnou až rodinou atmosféru s bohatým doprovodným programem. Na srazu se sešlo zhruba na 150 aut.

Článek

Volvo sraz nedisponuje tak velkým počtem účastníků, jako tomu je na škodováckých akcích nebo srazech pro americká vozidla. Na druhou stranu tu panuje doslova rodinná atmosféra a většina účastníků se osobně zná. Všichni vědí, kdo a co má za auto, co má za úpravy nebo jaké opravy zrovna prodělal. Jubilejní desátý sraz se konal v Eurocampu Běšiny, který je ideální pro takovéto akce. Jeho členitý terén umožňuje rozprostřít auta do různých skupin, velká restaurace a rozměrné chatky zase nabídnout ideální možnost zůstat na akci více než jeden jediný den. Hned za čtrnáct dní jej naplní příznivci naší domácí automobilky. První srdcaři se tady sešli už v pátek a sraz odstartoval společnou večeří a hudební projekcí. My jsme na sraz dorazili až v sobotu dopoledne, stejně jako zbytek účastníků, kdy všechno odstartovalo. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Organizátoři srazu Volvo klubu připravili kromě klasického hodnocení vystavených aut účastníků srazu i slušný doprovodný program. Společnou večeři v sobotu vystřídala ukázka zásahu hasičů při požáru, k dispozici byl stánek s výšivkou na přání a také několik hudebních vystoupení. Nám se líbila rozmanitost v roku výroby. Našlo se tady pár starších kousků, které doplnila většina modelů z devadesátých let a z přelomu nového tisíciletí a nechybělo i několik nejnovějších modelů. Na Volvo srazech to není o veteránech, ani o samotném modelu, ale spíše o lásce ke značce. Dokonce se tu objevily i dva kamiony. Svůj stánek zde měla i společnost BSR, která začínala s úpravou modelů Volvo a Saab a na stánku nechybělo ani extrémní Volvo V70 s výkonem přes 400 koní. Nás nejvíce bavili hranaté 850, nejstarší stošedesátčtyřka, dvoustovka a jedna nádherná sedmistovka v originálním a velmi zachovalém stavu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Od rána až do dvou hodin odpoledne byla v podstatě volná zábava, po druhé se většina účastníků začala rovnat ke spanilé jízdě, která měla celých 59 km a vedla po krásných okreskách v okolí Sušice. Návrat byl naplánován na 18:00 podvečerní a poté už následovala večerní zábava spolu s vyhlašováním vítězů soutěží automobilové krásy. 

Reklama

Načítám