Hlavní obsah

Přívěsné sociální zařízení pro obytňáky řeší slabiny kempů

Foto: Bill Coles

Kempování má pro moderního civilizovaného člověk zvyklého na své pohodlí celou řadu nepříjemností a úskalí. Jedním z nich je sdílené sociální zázemí, které je v kempech mnohdy ve stavu, který děsí a odpuzuje. Naštěstí to má snadné řešení – tedy pokud jste šikovný kutil.

Článek

Vozit si s sebou vlastní postel je obrovská výhoda obytných aut. Ať už jste celý den podnikali cokoliv, ať už jste zažili dobré nebo zlé a ať už vám počasí přálo, nebo padaly trakaře, vždycky máte naprostou životní jistotu v tom, že večer uléháte do svého pohodlí. To je prostě neocenitelné.

Ale ještě větší komfort přináší vlastní sociální zázemí, protože to sdílené v kempech často není v právě dokonalém stavu, který by zval udělat… co potřebujete udělat. Výrobci obytných aut přišli s vlastním řešením a své velké vozy vybavují kompletním sociálním zařízením. Jenže co když na své cesty nemáte k dispozici dům na kolech?

Britský kutil Bill Coles tento problém vyřešil stavbou přívěsu s vysouvací nástavbou, která ukrývá kompletní sociální zázemí – tedy kazetovou toaletu, sprchu i umyvadlo s tekoucí teplou a studenou vodou, LED osvětlení, 12V zásuvku a dokonce i střešní solární panel. Celý přívěs měří 280 cm na délku, 160 cm na šířku a 170 cm na výšku, přičemž po manuálním vysunutí nástavby (což zabere asi minutu a půl) se uvnitř pohodlně postaví dospělá osoba.

Bill Coles ho celý postavil sám, protože se v době lockdownu v dílně prostě nudil – nyní ho prodává s cenovkou 3 000 GBP (tedy v přepočtu cca 90 tisíc korun), aby se mohl věnovat dalším projektům. Není to zadarmo, ale pořád jde o výrazně nižší cenu, než je ta, co běžně seženete na trhu. A rozhodně pohodlnější než hledat strom, za který si můžete odskočit, nebo potok, v němž byste se mohli opláchnout.

Reklama

Načítám