Hlavní obsah

Příští Ford Mustang také jako hybrid a čtyřkolka

Foto: Ford Motor Comapny

Ford Mustang 2018

Na internet prosakují informace týkající se příští generace ikonického sporťáku od Fordu. Pravděpodobně nás čekají změny, ze kterých nebudeme skákat nadšením, ale na usedavý pláč a slzy je ještě brzo.

Článek

Ford Mustang můžeme považovat za jakýsi ostrov automobilové normálnosti či přirozenosti, zatímco okolní rozbouřené vody Fordu přináší více či méně smysluplné modely, které přichází a odcházejí, mnohdy bez výraznější stopy v naší paměti. Ford Mustang zůstává a je takový, jaký jej chceme mít, i když i on ve své poslední generaci vykročil z pravěku, viz víceprvková zadní náprava. Na druhou stranu se nevyhnul vtipu jménem přeplňovaný čtyřválec. Ale pořád jsou tu s námi prvky, na které nedáme dopustit jako atmosférický V8, pohon zadních kol, různé speciální verze apod.

Foto: Ford Motor Comapny

Ford Mustang 2018

Server Automotive News zveřejnil informaci, že Ford v roce 2021 přijde s novým Mustangem. Ten už bude postaven na jedné z nových modulárních platforem, které Ford chystá. Je velmi pravděpodobné, že platforma Mustangu bude společná pro modely Explorer a Lincoln Aviator, což jsou SUV s pohonem všech kol. Přestože pohon zadních kol Mustangu, doufejme, zůstane, čtyřkolka je ve hře. Ford by tím mířil na Dodge Challenger GT AWD.

Ve vzduchu se také vznáší otázka hybridního pohonu, ostatně Mustang by nebyl prvním sporťákem s takovou konfigurací. V souvislosti buďto s hybridním, či spíše čistě elektrickým pohonem se mluví také o modelu zvaném Mach1. Bohužel se nebude jednat o znovuzrození kdysi slavné verze, ale o jakýsi crossover/SUV, který si od Mustangu půjčí styl a částečně i vzhled. Pokud k tomu skutečně dojde, pak nám nezbývá než věřit ujištění lidem z Fordu, že Mustang zůstane pořád Mustangem, tak jak jej máme rádi.

Reklama

Načítám