Hlavní obsah

Přijíždí nové Suzuki Jimny! Je to dál roztomilý teréňák!

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny si i nadále zachovalo své hranaté tvary

Je to jeden z nejmenších off-roadů na světě a jeho předchozí generace byla na trhu neuvěřitelných dvacet let. Teď přišel čas na změnu - a nutno říct, že se povedla!

Článek

Suzuki se nevydalo cestou brutální změny. Mohli z Jimnyho udělat zakulacený crossover a doufat, že se bude lépe prodávat. Jak říká jedna nejmenovaná česká reklama - ale oni řekli ne! Suzuki Jimny je dál roztomilou hranatou krabicí a to je jen dobře.

Ačkoliv si Jimny zachoval tvář, proměna není zanedbatelná a povedla se. Uvnitř se stále jedná o pravověrný off-road, nezmizel žebřinový rám, tuhé nápravy ani pohon všech kol s možností redukce. V terénu tak bude nový Jimny nejspíš stejně schopný jako jeho osvědčený dvacetiletý předchůdce.

Tvar karoserie si Jimny zachovává takřka stejný, omlazený design mu však sluší. Je možná ještě hranatější než předchozí generace, přední světlomety ale dostal naopak hezky kulaté. Celkově se přepracovaná čelní maska velmi povedla. A změny proběhly i uvnitř. Interiéru vévodí velká dotyková obrazovka na středovém panelu. I když je vnitřek mnohem lépe navržený než u staršího modelu, stále nedává zapomenout na to, že sedíme v off-roadu.

Co zůstává nadále tajemstvím? Pohonné jednotky. Mluví se o atmosferickém čtyřválci o objemu 1,5 litru i o přeplňovaném tříválci 0,66 l, který by měl zapadat do japonské kategorie “kei cars”. S jakými motorizacemi ale tahle krabička na čtyřech kolech dorazí do Evropy, není jasné. Více informací slibuje automobilka odhalit 5. července.

Reklama

Načítám