Hlavní obsah

Přijde vám BMW M2 málo závodní? Zkuste tu nejostřejší verzi

Foto: BMW

BMW M2 CS Racing aspiruje na titul nejlepšího závodního bavoráku vůbec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete si domů přivézt hodinky značky Rolex s 24karátovým zlatem, nebo za podobnou cenu zaparkovat v garáži něco mnohem zajímavějšího. Co byste řekli na závodní verzi už tak odladěného modelu BMW M2 CS? Nové okruhové náčiní nabídne proměnlivý výkon a kompletně nastavitelné odpružení. Ostré BMW s označením Racing má však podstatnou vadu na kráse…

Článek

Závodní verze je určená pro seriál závodů TC America je postavena na modelu BMW M2 CS se silniční homologací, má podobné tvary jako originál, karoserii vyrobenou z uhlíkových vláken a mnoho aerodynamických prvků včetně zadního křídla nebo difuzorů.

Pod kapotou pracuje turbodmychadlem nadopovaný třílitrový řadový šestiválec, který nabídne výkon v rozmezí od 284 koní do 370 koní. Výkon je nastavitelný, to kvůli naladění pro daný typ závodu. Točivý moment je však vždy 550 Nm. Nutno dodat, že originální silniční verze M2 CS nabídne výkon 450 koní. V BMW však myslí i na zákazníky, kteří se chtějí účastnit také jiných soutěží, proto si můžete koupit verzi M2 CS Racing naladěnou až na 456 koní.

Foto: BMW

Třílitrový šestiválec má proměnlivý výkon, to kvůli naladění na různé typy závodů a tratí

Motor je spárovaný se sedmirychlostní dvouspojkovou automatickou převodovkou, která posílá veškerou sílu na zadní nápravu. Vzadu ještě pracuje mechanický diferenciál s omezeným prokluzem a vlastním systémem chlazení. Vozidlo dále poskytne plně nastavitelný podvozek, silnější brzdy, bezpečnostní rám (roll-cage) a další bezpečnostní prvky. Interiér je pak kompletně přestavěný do závodního kabátku.

Foto: BMW

Interiér je kompletně přestavěný pro závodní účely

Cena pro severoamerický trh nebyla stanovena, evropská varianta však vyjde na 2,4 milionu korun. Automobil pro závodní sérii TC America bude připraven na sezónu 2021, přičemž nejbližšími konkurenty jsou Honda Civic Type R TC, Nissan 370Z a Hyundai Genesis Coupe.

Foto: BMW

BMW M2 CS Racing je asi nejostřejší sportovní bavorák, ale dostat ho legálně na značky je nereálné

BMW M2 CS Racing je nástupcem modelů M235i Racing a M240i Racing pro závody TC America, čímž se ladně přesunujeme k největšímu problému auta. Jde o závodní speciál, byť špičkově naladěný, takže není reálné ho legálně dostat na značky. Musí vám tedy případně postačit jeho trochu méně odladěný karbonový bratr BMW M2 CS.

Reklama

Načítám