Hlavní obsah

Při nehodě přišel o nohy, teď je zpátky na stupních vítězů!

Foto: Twitter Ayrton Simmons

Šampaňské pije přímo z protézy

Když talentovaný jezdec Billy Monger přišel při loňské nehodě v seriálu formule 4 o obě nohy, mluvilo se o tom, jestli vůbec bude chodit. Ale on nejenže chodí a řídí civilní auto, ale vrátil se i do monopostu a na stupně vítězů! A třetí místo ze závodů v sérii formule 3 oslavil po svém - šampaňské pil přímo z protézy!

Článek

Byla to děsivá nehoda. Billy Monger se po startu tlačí vpřed, když se náhled před ním objeví monopost Patrika Pasmy, který chvíli předtím dostal smyk a vrací se zpátky do závodu. Monger nemohl dělat vůbec nic a narazil do něj v plné rychlosti... Záchranáři ho pak další dvě hodiny dostávali z vraku, další dva dny pak lékaři bojovali, aby ho udrželi při životě. Když se probral z kómatu, bylo jeho první starostí, jestli bude závodit. A teď je zpátky, ve velkém stylu.

Foto: Facebook

Billy Monger závodí ve speciálně upraveném monopostu

Dokázal totiž už ve dvou závodech seriálu formule 3 dojet na stupních vítězů. V tom posledním o víkendu ve Spa dokonce polovinu závodu vedl, ale nakonec dojel s komfortním náskokem třetí. A když pak na stupních vítězů slavil, tak najednou sundal karbonovou náhradu, nalil si do ní šampaňské a pil přímo z protézy. „Mám kamaráda sloužícího u armády a říkal mi, že tohle je oblíbený způsob pití veteránů z války,“ řekl pak Billy Monger při jednom z četných pozávodních rozhovorů. „Teď to čeká moje mechaniky v boxech, tedy jestli najdou odvahu,“ usmíval se. A nezapomněl připomenout, že ve formuli 1 slaví podobně i Daniel Ricciardo, který pije šampaňské dokonce ze své závodní boty a nutí k tomu i ostatní jezdce na pódiu.

Monger má monopost uzpůsobený pro ruční ovládání a zcela evidentně s tím nemá jediný problém. Po patnácti závodech ve formuli 3 mu patří průběžné sedmé místo v seriálu a mladík neustále zrychluje. Kromě toho se velmi často pohybuje v zázemí formule 1 a dokonce si vyzkoušel i upravený efjedničkový monopost.

Reklama

Související témata:
Protéza
Načítám