Hlavní obsah

Převléknout Ladu za Porsche Boxster je vážně blbost

Foto: Garage 54

Tahle kreace nikoho soudného nepřesvědčí, že jde o originální Porsche Boxster

Výroba replik moderních sportovních a supersportovních aut se ve světě celkem rozjíždí, ale výsledky jsou zatím dost rozporuplné – od vizuálně celkem povedených kousků až po naprosté příšery, které nikdy neměly spatřit světlo světa. Tento Boxster na podvozku Lady se blíží spíš k tomu druhému extrému…

Článek

Když se na něj podíváte z dálky, docela to funguje. Dárcovská Lada 2103 má správný rozvor, aby výsledek nevypadal příliš zkráceně ani nataženě. Ale musíte se dívat z velké dálky, ideálně dalekohledem z Měsíce. Protože čím jste blíž, tím víc jsou vidět spáry mezi jednotlivými kusy karoserie. Přidejte různobarevné dveře a výsledek vypadá jako Boxster po ošklivé bouračce a hodně odfláknuté opravě.

Dojem se ještě výrazně zhorší, když nasednete dovnitř – interiér tu totiž zcela chybí. Jen sedačka, volant, pedály a pár nezbytných tlačítek, všechno ostatní je odhalená konstrukce a plechy karoserie. Kdybyste balili holku na své nové Porsche, po nasednutí dovnitř by vám to určitě přestala věřit.

A když ne po nasednutí, tak po rozjetí rozhodně. Tohle „Porsche“ má totiž motor vpředu a ne uprostřed (aspoň, že má pohon zadních kol, když už). A nejde o žádný uječený šestiválec, jako má originální Boxster. Kdepak. Tohle monstrum Dr. Frankenštajnoviče totiž pohání přeplňovaná osmistovka s masivním výkonem 65 koní! A jak ukázala první testovací jízda, tento výkon nestačí ani na rozjetí na stovku. Taky se ukázalo, že by to chtělo úplně jiné pružiny a tlumiče, protože podvozek jednoduše nefunguje. A lépe spasovat díly, aby za jízdy neupadávaly…

A možná úplně nejlepší by bylo přetočit čas zpátky a do žádné stavby se vůbec nepouštět. Muselo to totiž stát fůru peněz (karoserie, světla, kola a střecha jsou originální Boxster) a spoustu času, ale výsledek je pořád příšerný a nepoužitelný k čemukoliv, kromě filmového auta určeného na bourání. Když už kluci chtěli něco vyrábět, měli spíš podvozek a techniku Porsche Boxster obléknout do kabátku Lady. To by byla kára!

Co by se vám líbilo víc?
Lada 2103 převlečená za Porsche Boxster
5,6 %
Porsche Boxster převlečené za Ladu 2103
65,7 %
Prostě Lada 2103
10,4 %
Prostě Porsche Boxster
18,3 %
Celkem hlasovalo 900 čtenářů.

Reklama

Načítám