Hlavní obsah

Předplaťte si Porsche za padesát tisíc měsíčně

Foto: Archiv Garáž.cz

Zapomeňte na operativní leasing. V americké Atlantě si teď můžete předplatit Porsche tak, jako si předplácíte noviny nebo Netflix. Kdo má dost peněz, může si odpustit všechny ty starosti s pojištěním a údržbou, a prostě jen jezdit a jezdit do zemdlení.

Článek

Jaký je v tom háček? No abyste mohli jezdit, musíte ty peníze nějak vydělat. Synkové miliardářů to mají jednoduché, vytasí peníze a mohou od rána do večera trápit nové poršáky, ale ti ostatní musí v mezičase vydělávat peníze a měsíční předplatné jim protéká mezi prstama. Kéž by tak bylo víc času na ježdění... ano, problémy prvního světa, dámy a pánové. Porsche mimochodem není první, kdo podobnou službu nabízí - Book by Cadillac funguje už nějaký ten pátek v New Yorku a nabízí totéž v bleděmodrém. Zaplatíte měsíční předplatné, vyberete si toho správného Cadillaca pro danou příležitost (v nabídce jsou i sportovní modely ATS-V a CTS-V) a služba vám vůz přistaví před dům a sama si ho pak vyzvedne, až ho nebudete potřebovat, nebo ho budete chtít směnit za jiný vůz.

Foto: Archiv Garáž.cz

Porsche nabídne totéž, přičemž počítat můžete s veškerým pojištěním a poplatky, neomezeným nájezdem a jen drobnými omezeními - velmi pravděpodobně nebudete moci s takovým vozem jezdit na Nordschleife apod. Vlastně ani nesmíte, protože služba se zatím bude týkat jen lidí v Atlantě, přičemž s vozem se můžete pohybovat po celých Státech. Za dva tisíce dolarů měsíčně máte na výběr z osmi modelů, včetně sportovnějšího Caymana S nebo Macana, prostě takový ten základ (balíček se jmenuje Launch) pro ty, kdo s Porsche teprve začínají. Pokročilejší balíček Accelerate nabídne i 911 Carrera S, Panameru 4S nebo Cayenne S E-Hybrid. Celkem jde o 22 různých vozů, přičemž ty největší pecky jako 911 Carrera Turbo nebo GT3 samozřejmě chybí, to byste museli zaplatit mnohem víc než mrzkých 3000 dolarů měsíčně.

Foto: Archiv Garáž.cz

Přijde vám to absurdní? Služba je samozřejmě cílena na movitější zákazníky, ostatně vozy Porsche nejsou běžná spotřebka. Za cca 70 tisíc korun při dnešním kurzu můžete denně jezdit s Porsche a dokonce je střídat jako ponožky podle potřeby. Chcete se přes týden bavit a o víkendu odvézt rodinu k moři? Volte Carreru S a v pátek ji vyměňte za Cayenne nebo Panameru. Takovou flexibilitu vám operační leasing nikdy nenabídne, a tady navíc můžete měsíční předplatné kdykoliv zrušit, nebo změnit to lepší za základní, když budete chtít trochu ušetřit. Zatím jde jen o zkušební projekty, ale kdo by si nedovedl takovou službu představit s obyčejnějšími vozy? Předplacené auto, které můžete neomezeně používat a případně i vyměnit za lepší, když si měsíčně trochu připlatíte? S jistotou toho, že vždy řídíte aktuální model, který vám v případě poruchy bez řečí vymění za nový? Při správné ceně by se na takovou péči jistě nechalo dost lidí přemluvit, ostatně podobné nabídky dnes už existují např. u mobilů, televizí a další spotřební elektroniky.

Co vy na to? Dokázali byste si představit, že si auto jenom pronajímáte? Napište nám do komentářů, jestli se vám nabídka Porsche zamlouvá.

Reklama

Načítám