Hlavní obsah

Potvrzeno - příští Octavia RS bude hybrid!

Foto: Škoda Auto

Nová Škoda Octavia RS dorazí v roce 2021

Příští generace Octavie RS bude mít hybridní pohon. Dorazí na trh v roce 2021 a bude jedním z chystaných RS modelů tuzemské automobilky. Šéf vývoje potvrdil motorizaci a dokonce se nebál prozradit i další plány na vývoj a výrobu sportovních škodovek.

Článek

Už brzy si na Garáži přečtete rozhovor s Lubošem Vlčkem, ředitelem Škoda Auto v ČR. Řeč je i o tom, že Škodovka bude vyrábět víc modelů RS, a že třeba očekávání od Kodiaqu RS jsou opravdu velmi ambiciozní. V mezičase šéf vývoje Christian Strube pro anglických Autocar uvedl, že v roce 2021 se dočkáme nové Octavie RS, která bude mít pod kapotou hybridní ústrojí. A podle jeho slov by to měla být víceméně stejná pohonná jednotka jako je v konceptu Vision RS, tedy přeplňovaný čtyřválec 1,5 TSI s výkonem 110 kW spojený s elektromotorem o síle 75 kW. Systémový výkon soustrojí je pak 180 kW a podle automobilky zrychlí Vision RS na stovku za 7,1 s a ujede až 70 kilometrů výlučně na elektřinu.

Ja ale nasnadě, že v Octavii RS bude podpora elektromotoru o kus větší, protože současná Octavia RS má 245 koní a na stovku zrychlí za 6,6 s. A je logické, že nový model musí být rychlejší.

„Myslíme si, že to bude ideální řešení, mít dvě auta v jednom. Na denní dojíždění do práce máte elektrifikovaný vůz a na víkendové svezení provedení RS. Bude to fungovat,“ řekl na autosalonu v Paříži Christian Strube.

Aktuálně má Škodovka v nabídce dva modely RS, Octavii a Kodiaq, ale už teď je jasné, že jich bude víc. „Auto postavené na základech Vision RS bude mít sportovní provedení určitě, hodí se k němu. Ale myslím, že by mohl být prostor i pro Superb RS…“

Jak se zdá, Škodovka si uvědomuje potenciál eresových modelů, po kterých fanoušci značky dlouhodobě volají. Bylo by skvělé, kdyby nezůstalo jen u označení, ale auta by byla opravdu sportovní, tedy aby se pohybovala ve stejné kategorii jako Golf GTI nebo Cupra.

Reklama

Související témata:
Načítám