Hlavní obsah

Postavte si obytné auto sami s šikovným nábytkovým kitem

Foto: VanLab

Obytná auta postavená zkušenou firmou jsou drahá, všechno vyrábět na koleni a montovat svépomocí je podstatně lacinější, ale o to náročnější. Kdyby tak existovala nějaká střední cesta, aby si i méně zručný kutil dokázal něco takového sestavit z nábytkových modulů…

Článek

Na tohle jsme čekali! Konečně někoho napadlo okopírovat přístup nábytkářské firmy IKEA a nabídnout skládací nábytek i do obytňáku. Za vším stojí americká firma VanLab, která jako první přichází s modulárním kitem nábytku pro obytná auta.

Funguje to jednoduše: Na internetu si vyberete příslušný kit na vybrané auto, objednáte si ho a zaplatíte, za pár týdnů vám dorazí krabice, z té postavíte vnitřní vybavení obytného auta a voilá, můžete vyrazit na dovolenou!

Tedy ono to tak jednoduché nebude, ačkoliv VanLab slibují, že s pomocí jejich detailního návodu zvládne montáž kdokoliv za pouhý víkend. Jenže jejich kit obsahuje pouze překližkový nábytek z baltské břízy – postel, posezení, stůl, skříňky a další komponenty, které snadno složíte a připevníte k dřevěné podlaze. Jenže pak je tu ještě osazení nábytku spotřebiči, instalace sociálního zařízení, dřezu a vodních zásobníků, vyřešení rozvodů elektřiny a vody a další „drobnosti“. Ale většinu z toho si můžete také pohodlně doobjednat…

Foto: VanLab

Nábytek je modulární a firma VanLab ho nabízí ve třech velikostech

Nábytkové kity VanLab jsou modulární, takže si je můžete přizpůsobit svým osobním potřebám a preferencím. Firma je však bohužel zatím nabízí jen k úzkému spektru vozidel. Konkrétně pokrývají menší Nissan NV200 a velký Ford Transit s prodlouženým rozvorem, aktuálně pracují také na variantě pro Mercedes Sprinter a další modely budou jistě postupně přibývat.

Ceny kitů se pohybují v přepočtu od 87 tisíc Kč (pro menší Nissan) po 174 tisíc (pro velký Ford), ale doprava z USA a další poplatky výslednou částku ještě o kus vyšroubují. Přesto je to naprosto jedinečná a poměrně neodolatelná nabídka. Takže pokud toužíte po tom vlastnit obytné auto, cesta k němu nebyla nikdy snazší!

Jak se vám líbí nábytkový kit VanLife?
Kupuju a hned jdu stavět!
10,8 %
Láká mě to, ale musím si to víc pokoumat
69,7 %
Pořád mi to přijde moc složité
19,5 %
Celkem hlasovalo 1820 čtenářů.

Reklama

Načítám