Hlavní obsah

Porsche vybuduje nejmodernější zážitkové centrum v Itálii

Foto: Porsche

Závodní okruh centra Porsche dostane nový asfalt a okolo vyrostou zajímavé atrakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Porsche si mne ruce nad zájmem o SUV Cayenne, takže má pár peněz na rozhazování. Velkou investicí pro výrobce bude nejmodernější zážitkové centrum značky, které vyroste už v roce 2021 v Itálii a zařadí se k dalším sedmi střediskům, rozesetým po světě. Bude obří, nabídne virtuální realitu nebo i offroadovou trať.

Článek

Porsche momentálně provozuje sedm různých zážitkových středisek určených pro fanoušky, majitele nebo pro zájemce o značku. Aby automobilce neujel vlak, rozhodla se vybudovat další centrum, tentokrát v severní části střední Itálie přímo na závodním okruhu Autodromo di Franciacorta.

Oficiální název je Porsche Experience Center (PEC) Franciacorta a najdete ho mezi Milánem a Benátkami. Automobilka zakoupila pozemky, okruh a okolní budovy v roce 2019 a nyní plánuje investici ve výši 656 milionů korun. To vše kvůli proměně obyčejné závodní dráhy v jedno z nejlepších center motorsportu na světě.

Foto: Porsche

Porsche Experience Center Franciacorta má být jedním z nejmodernějších středisek vůbec

Podle zástupců výrobce bude středisko velmi moderní a zabere zhruba 150 akrů půdy. Hned vedle autodromu, který dostane zbrusu nový asfalt, vyroste spojovací most a vznikne víceúčelová oblast, kde najdete restaurace, odpočinkové arény a výhledové terasy. Své místo zde bude mít také simulační laboratoř pro virtuální řízení a dráha pro elektrické motokáry.

Foto: Dalibor Žák

Nejdřív se můžete vyblbnout se svým Porsche na okruhu a pak zajít třeba na oběd

Pro milovníky dynamického řízení a nezpevněných silnic bude připravena offroadová trať, speciální driftovací dráhy s nízkou adhezí a odtrhová deska simulující smyk zadní nápravy.

Foto: Porsche

Nebýt Cayenne, tak by automobilka nejspíš zkrachovala nebo by neměla na rozhazování

Zástupci Porsche pro Itálii očekávají, že středisko navštíví asi 20 tisíc návštěvníků ročně. Dokonce si zde zákazníci budou moci vyzvednout své nové auto a hned ho také vyzkoušet. Centrum má být dokončeno už v roce 2021 a připojí se do rodiny dalších sedmi zážitkových arén značky, které leží v Los Angeles, Atlantě, Lipsku, Hockenheimu, Le Mans, Silverstone a Šanghaji.

Reklama

Načítám