Hlavní obsah

Porsche svolává auta do servisů. Důvod je překvapivý

Foto: Porsche

Porsche Cayenne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dobou se objevuje stále více informací o svolávacích akcích různých automobilek. Většinou jde i o vcelku závažné problémy, které je potřeba hromadně vyřešit. Ovšem svolávací akce značky Porsche, která cílí na SUV této značky, má pro někoho možná velmi zvláštní důvod.

Článek

Letošní rok byl vcelku bohatý na svolávací akce. Motoristé museli do servisů s pneumatikami, s díly v motoru, s ne moc funkčními bezpečnostními pásy nebo, a to jistě dobře víte, se zfalšovaným systémem na vypouštění emisí. A nemyslete si, problémy se nevyhýbají opravdu žádným značkám, ani těm prémiovým.

Před nedávnem to bylo BMW, které potřebovalo vyladit zádrhel na dieselových motorech, a dnes je to Porsche, které do servisů po celém světě svolává svá SUV, tedy modely Macan a Cayenne. Důvod? Po všech těch problémech s motorem a emisemi vlastně docela legrační. Akce se totiž týká vaku na lyže, dodávaného jako příslušenství. Celkem by se akce měla týkat 1 738 vozidel, která byla tímto příslušenstvím vybavena před prvním předáním vozidla zákazníkovi. Mimochodem, z uvedeného počtu je 568 vozidel v Německu.

A konkrétní příčiny? Není to proto, že by vak měl křivý šev nebo něco podobně humorného. Důvod je o něco podstatnější. V oficiální zprávě od Porsche se píše, že předmětem kontroly jsou upevňovací popruhy vaku na lyže, jejichž švy postrádají požadovanou odolnost. Při vysokém zatížení existuje riziko přetržení popruhu a následného pohybu nezajištěného vaku. Vak na lyže bude v servisu zkontrolován a případně vyměněn.

Foto: Porsche

Vak na lyže Porsche

Ve zkratce řečeno tedy u některých vaků hrozí riziko, že by se při prudkém brzdění posunuly z kufru více do kabiny. Naštěstí tedy nejde o žádný závažný průšvih, při kterém by šlo o lidské životy, ale věříme, že při cestě do Davosu to nemusí být příjemné. Porsche raději zve do servisů i ty, kteří si toto příslušenství pořídili i dodatečně, a dotčeny jsou vaky vyrobené v období od ledna 2017 do února 2018. Případná návštěva servisu je asi na půl hodinky a je samozřejmě zdarma.

Reklama

Načítám