Hlavní obsah

Nejlepší akce na tento víkend: Porsche i tuningový sraz

Foto: Porsche Classic Club ČR/Facebook

Porsche Prague Meeting

Ačkoliv je teprve konec dubna, venku to posledních pár dnů vypadá spíše na léto v plném proudu. I proto je sezóna automobilových akcí, srazů a setkání v plném proudu a můžete na nich potkat opravdové skvosty, které by za ošklivého počasí nevyjely. Nadcházející víkend bude přesně takový. Nabitý krásnými auty.

Článek

Ať už preferujete klasická Porsche, veterány nebo tuningové úpravy, o víkendu si vyberete. Koná se velká spousta akcí, které rozhodně stojí za návštěvu!

1. 7 Castles Trial 2019

Jubilejní pátý ročník intenzivní jednodenní setinové rallye pro veterány a youngtimery odstartuje v sobotu 27. dubna od Premium Outlet Prague Airport. Akce se účastní asi 70 posádek, které si vychutnají trasu dlouhou 220 kilometrů. Účast je umožněna historickým vozům a youngtimerům s datem výroby do roku 1993. Pro návštěvníky a obdivovatele je vstupné zdarma.

2. Porsche Prague Meeting 2019

Na stejném místě, na jakém startuje výše zmíněná setinová rallye, tedy na parkovišti Premium Outlet Prague Airport, se v sobotu koná i čtvrtý ročník setkání milovníků, majitelů a fanoušků značky Porsche. V loňském roce se ho účastnilo více než sto vozidel a letos, protože má být hezké počasí, jich bude možná ještě víc.

3. Grand Veteran 2019

Spolek Grand Veteran a Federace klubů historických vozidel ČR v sobotu pořádají sraz všech klubů historických vozidel. Ten proběhne v areálu Psychiatrické Léčebny Bohnice, kde uvidíte historické vozy, motocykly, autobusy, kola, úžasné historické závodní automobily, vojenskou historickou techniku a další historická vozidla jako součást technického a kulturního dědictví společnosti. Akce je vhodná i pro děti, protože zde pro ně bude připravena velká spousta aktivit. Děti do 140 cm a senioři mají vstup zdarma. Děti nad 140 cm, studenti a OZP zaplatí 120 Kč. Dospělí zaplatí 220 Kč a rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti nad 140 cm/studenti) je 600 Kč.

4. Cestujeme veteránem 250 let po cestách F. L. Věka

Automotoklub Pěčín pořádá v sobotu v Dobrušce setkání a vyjížďku historických automobilů a motocyklů. Cílem vyjížďky je strávit příjemný den a dobře se pobavit. Vyjížďka se jede po silničkách malebných vesnic a osad orlického podhůří a Orlických hor, takže vás neminou nádherné výhledy do rozkvetlých nížin Polabí stejně jako na stále ještě zasněžené kopečky Krkonoš.

5. Veteránparty 2019

V sobotu se v Horních Počernicích na Chvalské tvrzi koná tradiční veteránparty 2019. Čeká vás výstava vozidel, pohodová vyhlídková jízda, která není povinností, celodenní doprovodný program. Chybět nebude živá hudba a bohaté občerstvení. Akce je určena pro vozidla do roku výroby 1965. Vstupné pro návštěvníky je zdarma.

6. Opening Party v JK Classics

V sobotu se koná již pátý jarní sraz evropských i amerických veteránů a novodobých amerik pořádaný k zahájení sezóny 2019 v muzeu amerických veteránů JK Classics v Lužné u Rakovníka. Akce je v duchu rock´n´rollu, jídla, pohody, úžasných aut a krásných žen.

7. Tuning není zločin

A v sobotu večer se rovněž koná pravidelné pražské tuningové setkání. Akce je pohodová a určena k tomu, aby se majitelé upravených aut navzájem poznali, pochlubili se a ukázali, jak podle nich vypadá ideálně upravené auto. Vstup je zdarma, ale v rámci akce je přísně zakázáno jakékoliv pálení pneumatik či zbytečné a rychlé jízdy mezi vystavenými vozy. Přesné místo konání akce bude pořadateli upřesněno. Více informací naleznete na facebooku pořadatele Royal MidNight.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám