Hlavní obsah

Popelnice na kolech po slavném závodníkovi je na prodej

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud závodíte a vyhráváte, dá se očekávat, že automobilka projeví uznání a vybaví vás nějakým vhodným reprezentativním autem. Jenže skvělý Jeff Gordon dostal jednou Chevroleta asi za trest.

Článek

Nascar jsou zvláštní závody. V USA z nich šílí a my v Evropě to moc nechápeme. Prostě odstartujete, zatočíte čtyřistakrát doleva a je cíl, takže na první pohled se to nejeví jako prezentace řidičského umění. Když ale dáte téhle sérii šanci, odmění vás dlouhým přenosem plným hodně kontaktního závodění.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud znáte Nascar, určitě máte v povědomí jméno Jeff Gordon. Tento úspěšný jezdec vyhrál slavný Winston Cup čtyřikrát. Poprvé slavil titul v roce 1995. Určitě se těšil na to, čím jej odmění sponzoři. Být závodníkem znamená i vozit se nějakým stylovým a kvalitním autem značky, kterou reprezentujete. Tedy pokud pomineme Michaela Schumachera, který v dobách své nadvlády s Ferrari měl naftový Fiat Stilo v kombíku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jeff Gordon se tedy určitě v roce 1995 těšil, čím ho automobilka Chevrolet odmění. Chevy má přece v nabídce Corvette nebo alespoň Camaro, případně luxusní Impala ve sportovní verzi SS by taky stála za hřích. No, bohužel ani jedno z toho na Gordona nečekalo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Chevrolet totiž mistra odměnil kupé Monte Carlo, tedy odvozeninou od Luminy. Auto navíc bylo ze speciální čtyřsetkusové série Winston Cup Victory, takže se s polepy snažilo tvářit jako skutečný Pace Car. Pod kapotou byl vidlicový šestiválec s objemem 3,4 litru a výkonem 214 koní. Poháněná jsou přední kola, řadí v něm čtyřstupňový automat. Moc to nezachrání ani kožený interiér s plnou výbavou. Podobně zoufalé auto bych za odměnu nechtěl dostat ani já, takže není divu, že milý Jeff s ním najel jen pár kilometrů. Dnes totiž na tachometru svítí pouhých 81 mil, takže je Monte Carlo úžasně zachovalé. Kdyby bylo dobré, určitě by s ním Jeff najezdil víc.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nicméně, slavné jméno v techničáku mu i tak zvedá cenu. Auto navíc prodává přímo Jeff a to pomocí aukční síně Barrett-Jackson na Floridě. Takže pokud byste náhodou chtěli do garáže mdlé auto s rodokmenem, máte jedinečnou šanci.

Reklama

Načítám