Hlavní obsah

Policie hlídkovala nad D1 s vrtulníkem. A bude to opakovat.

Foto: Policie ČR

Policejní vrtulník hlídkoval nad dálnicí D1 a spolupracoval s pozemními hlídkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Civilní dálniční stíhačky, policejní hlídky, ale taky vrtulník. Minulý pátek odpoledne měli policisté na dálnici velkou akci, kdy se kromě měření rychlosti zaměřili i na jízdu v levém pruhu. A protože to byla akce úspěšná, budou ji opakovat. Poprvé už teď o víkendu, tak si dejte pozor!

Článek

Skoro by se chtělo napsat „KONEČNĚ!“ Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov a jejich kolegové z dopravní policie kraje Vysočina ve spolupráci s Leteckou službou Policie České republiky realizovali uplynulý pátek v odpoledních hodinách dopravně bezpečnostní akci, v rámci níž zaměřili dohled především na chování řidičů v modernizovaných úsecích a na přilehlých silnicích prvních tříd. Do akce byl nasazen také policejní vrtulník, jehož posádka sledovala dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích ze vzduchu a zjištěná porušení předávala hlídkám na zemi. „Zkontrolovali jsme 205 vozidel a zjistili 67 přestupků, z nichž 63 vyřešily pokuty na místě, čtyři přestupky policisté zadokumentovali a předali je do správního řízení,“ řekla pro Garáž.cz policejní tisková mluvčí Dana Čírtková. „Devětkrát se jednalo o rychlost, jednou to byl alkohol, čtyři řidiči nepoužili během jízdy bezpečnostní pásy, čtyři vyjeli s vozidlem, které nebylo v řádném technickém stavu a čtyři řidiči neměli na vozidle platnou dálniční známku. V jednom případě řidič nákladního vozidla nedodržoval bezpečnostní přestávky a dobu jízdy.”

Foto: Policie ČR

Civilní Superby jsou největším postrachem českých dálnic

My tady v redakci Garáž.cz však nejvíce kvitujeme fakt, že policie použila vrtulník tomu, aby hlídala jeden z největších nešvarů na českých dálnicích - bezdůvodnou jízdu v levém pruhu. „Třicet zjištěných přestupků byla právě bezdůvodná jízda v levém pruhu,“ řekla pro Garáž.cz Dana Čírtková. „Policie se soustředila hlavně na řidiče nákladních vozů a dodávek, kteří tímto jednáním způsobují největší problémy.“

S intenzivními kontrolami na dálnici D1 musí řidiči počítat zejména na konci prázdnin, kdy policie předpokládá mnohem vyšší intenzitu provozu především v souvislosti s návraty z dovolených. Garáž.cz exkluzivně zjistila, že o nastávajícím víkendu bude opět v akci i policejní vrtulník.

Co je podle vás největší problém na českých dálnicich?
Překračování maximální povolené rychlosti
4,9 %
Bezdůvodná jízda v levém pruhu
33,1 %
Nepozorní řidiči
5,4 %
Stav povrchu dálnice
56,6 %
Celkem hlasovalo 3022 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám