Hlavní obsah

Polestar už si brousí zuby na Volvo S90

Foto: Archiv Garáž.cz

Volvo možná vycouvalo z motorsportových aktivit, ale jeho sportovní oddělení Polestar nelení. Než představí emkovou obdobu S90 a V90, nabídne zákazníkům alespoň sportovní paket.

Článek

Dodnes rádi vzpomínáme na Volvo S60, které si Polestar předělal k obrazu svému - bylo rychlé, silné, s tuhým podvozkem, perfektními brzdami, jen ten manuál nebo alespoň rychlejší automat mu chyběl. Byla to nicméně předzvěst lepších časů, které by časem mohly vyrobit i vrásky na čele BMW nebo Mercedesu. A teď je Polestar definitivně ve vlastnictví automobilky, které věnoval tolik péče a pozornosti. Volvo toho hodlá využít a chystá nejen sportovní pakety, ale i regulérní ostré verze. První je na řadě S90, která by měla mít v nejsilnějším balení prý až někam k 600 koním, aby mohla soupeřit třeba s BMW M5. Moc dobře víme, že v Polestaru je know-how i potenciál, takže jsme na podobnou šílenost hodně zvědaví. Pokud ale chcete stylovou švédskou limuzínu dřív, budete se muset spokojit s S90 nebo kombíkovou V90 se sportovním paketem.

O typickou modrou plaketku nepřijdete, bude zdobit zadek vašeho auta (ty přední plaketky dává Polestar jenom na regulérní ostré modely - podobně jako BMW Motorsport). A co všechno vlastně paket obnáší? Přeprogramovanou řídící jednotku a software automatické převodovky, to abyste získali pár koní a ušetřili pár vteřin. Jistě, není to nic víc než čiptuning, ale na ten jsou u Polestaru specialisti dlouhá léta a navíc ho dostanete v rámci tovární záruky. Nic převratného asi od Performance Optimization paketu očekávat nelze, ale je příslibem něčeho mnohem zajímavějšího, Tak doufáme, že to Polestar úspěšně dotáhne do konce.

Paket si můžete objednat pro nejsilnější dieselovou verzi D5. Od října bude k dispozici i pro benzínovou motorizaci T6. 

Reklama

Načítám