Hlavní obsah

Poláci radikálně upravili Ford Mustang. Z výsledku bolí oči

Foto: KHM Motor Poland

Warszawa M20 GT

Jste-li obeznámeni s historickými vozy Sovětského svazu, možná je vám znám GAZ M20 přezdívaný Poběda. V průběhu let se vůz licenčně vyráběl i v polské automobilce FSO (Fabryka Samochodów Osobowych), kde dostal název Warszawa M-20. A právě jako poctu tomuto výtvoru upravila parta polských nadšenců Ford Mustang. Že to nedává moc smysl? To jste ještě pořádně neviděli, jak tahle věc vypadá…

Článek

Mustangu zůstala jeho elegantní linie kabiny, ovšem dlouhá příď je zcela narušena zakulacenou čelní maskou, v níž se světlomety ztrácejí v „oteklém“ okolí. Nateklá je taky zadní zkrácená partie, na níž se objevily světlomety převzaté z Mercedesu AMG GT. Pod kapotou je standardní pětilitrový osmiválec z Mustangu s výkonem 420 koní.

V interiéru se nachází většina prvků a výbavy zaoceánského sporťáku, ovšem vše je obaleno kvantem světle hnědé kůže a někdo vyměnil standardní navigaci od Fordu za obrovský tablet uložený na výšku. Za běžných okolností nehaníme ničí práci a snahu, ale ruku na srdce, celý tento výtvor od začátku do konce vypadá vážně příšerně.

Na fotkách, které vypustila parta s názvem KHM Motor Poland, stojí Warszawa M20 GT vedle původní Warszawy M20 – tedy vedle auta, kterému má vzdávat hold. Upřímně nevidíme vůbec žádnou souvislost či designový odkaz a naopak nám přijde velmi úsměvné, že pro „znovuzrození“ warszawy, tedy auta původně ze Sovětského svazu posloužil právě americký Ford Mustang.

Velmi odvážná kreace byla představena na akci Economic Forum v Krynici a její tvůrci mají prý vyrobit 10 zákaznických aut ročně – jen jsme tedy zvědaví, komu je chtějí prodat. Vcelku zajímavá byla i informace, podle níž je celá přestavba schválená a posvěcená evropskou divizí Fordu. Na to se modrý ovál ohradil, že žádná dohoda neexistuje a od celého projektu se distancoval. Máme takový zvláštní pocit, že tohle je jediná Warszawa M20 GT, kterou kdy svět spatřil.

Reklama

Související témata:
Načítám