Hlavní obsah

Po děsivé nehodě se Audi Q7 rozpůlila ve dví

Foto: Russia Today

Záznamy z ruských silnic, které zachycují mnohdy naprosto neuvěřitelné počínání, jsou vám jistě známy. Ruští řidiči mají zvláštní náturu a jen tak něco je z míry nevyvede. Ani děsivá nehoda, při které jeden takový pilot rozpůlil své velké SUV a z místa nehody utekl. Po svých.

Článek

Fotografie, které najdete níže v galerii, převzala snad všechna ruská média. A nejen ta. Něco takového totiž nevidíte každý den. Vše se prý stalo ve velmi vysoké rychlosti, kdy řidič nezvládl svůj vůz a naboural do pouliční lampy. Jakkoliv výsledek nárazu, tedy Audi Q7 na dvě části, vypadá děsivě, prakticky tohle rozpůlení řidiči zachránilo život. Kdyby se totiž auto kolem lampy namotalo, řidič by neměl jedinou šanci. Takto z auta nejen, že vystoupil sám a prakticky nezraněn, ale navíc ve stavu, kdy byl schopen utéct. Policie po něm pátrá a potvrdila, že dotyčný byl pod vlivem návykových látek nebo alkoholu.

I to byl samozřejmě důvod té vysoké rychlosti. Zajímavé ale je, jak se vlastně Audi rozpůlila. Vypadá to jako úplně čistý řez, tedy až na střechu. Ta se totiž vytrhla z A sloupků a zůstala připevněná v zadní, oddělené části auta. Náraz to byl tak silný, že z auta vypadla dokonce jedna zadní sedačka a zůstala ležet několik metrů od zbytků auta. Zvláštní je také pohled na kabelové svazky, které ve větší míře zůstaly v přední části auta. Je velkým štěstím, že v autě s řidičem nikdo nejel. Případní cestující na zadních sedadlech by bez minimálně vážných zranění asi nevyvázli.

Ovšem není to poprvé, kdy se po nárazu vůz značky Audi takto chirurgicky přesně rozpůlil. Před několika málo měsíci se podobná nehoda stala v Jižním Tyrolsku mezi městy Latsch a Kastelbell. Na jedné z tamních silnic se střetly vozy Audi R8 a Volkswagen Transporter, přičemž audina zůstala po nehodě rozpůlená na dvě části. Podle hasičů a policistů, kteří u nehody zasahovali, chybovali oba řidiči. Řidič Audi jel opravdu vysokou rychlostí a řidič Transporteru mu nedal přednost. Výsledkem byla nejen Audi na dvě části, ale také Transporter se zcela zničenou přední částí. I v tomto případě oba řidiči vyvázli jen s několika šrámy a nic vážného se jim nestalo, což je obzvlášť v případě posádky R8 takřka k neuvěření.

Obě nehody mají dva společné jmenovatele. Jsou jimi značka Audi a bohužel také vysoká rychlost. Co se ingolstadtské značky týče, je vidět, že auta dělá opravdu dobře. Výsledky nehod sice vypadají děsivě, ale v obou případech tím, že se karoserie automobilů rozpadly, zachránily posádkám život. Z trosek by je nikdy nikdo v pořádku nedostal. A vysoká rychlost? To je bohužel smutný fenomén současnosti. Myslete na to, až se zase jednou zapomenete na plynovém pedálu. Nebo až budete mít pocit, že řidič před vámi jede zbytečně pomalu. Těch několik sekund, které možná ušetříte, za risk s případně fatálními následky opravdu nestojí.

Reklama

Načítám