Hlavní obsah

Pistáciová Fabie hadr. Přivítejte krále zeleného nevkusu

Foto: Mansory

Chromově zelenou barvu uvidíte i z vesmíru a možná vás nevkusem oslepí

Možná není tak hrozné, že byl ženevský autosalon zrušen. Lidé tak byli ušetřeni od sbírek nevkusu, které tam chtěla prezentovat dílna Mansory. Ta nyní své úpravy dříve elegantních vozů představuje postupně, jedním z nich je i toto pistáciové Bentley Continental GT, ze kterého se nám udělalo trochu nevolno.

Článek

Fenomén pistáciové Fabie posunuli designéři v Mansory na vyšší úroveň, protože vzali Bentley Continental GT V8 Convertible a svítivě zeleným nevkusem potáhli takřka celý interiér a část prvků exteriéru. Do toho si kdysi elegantní auto obléklo bodykit zahrnující jiné nárazníky, kapotu i prahy – to vše samozřejmě v osobitém stylu německé firmy.

Foto: Mansory

Ani vzadu se nevkusem nešetřilo, koukněte na nárazník nebo výfuk

Honosnost a konvence Bentley byla v případě Mansory silně narušena. Ona výrazná barva se nazývá „chromově zelená“ a nejspíš bude v případě kabrioletu vidět i z orbitální stanice. Uvnitř se to kromě kůže „Made in Mansory“, která je nesmyslně všude, hemží také karbonem a diamantovým prošíváním.

Samotný hardware prošel také několika změnami. Auto dostalo přepracovaný výfukový systém a upravenou řídicí jednotku motoru. Původní výkon 590 koní a točivý moment 770 Nm byl zvýšen na 649 koní a sílu 889 Nm. Zrychlení z nuly na sto se zlepšilo o desetinu vteřiny na 3,9 sekundy a maximální rychlost vzrostla z 320 kilometrů za hodinu na 330 kilometrů za hodinu.

Mansory nenechalo na autě nit suchou, proto se „vylepšení“ dočkal také motorový prostor, opět ozdobený svítivě zelenými prvky. Cena dosud nebyla zveřejněna, ale pokud máte na Bentley, rozhodně vám nebude vadit „pár“ drobných navíc za poměrně extravagantní úpravu, kterou díky stahovací střeše uvidí vlastně všichni.

Reklama

Načítám