Hlavní obsah

Pickup od Mercedesu jako pojízdný obývák do terénu

Foto: Matzker

Obytná verze Mercedesu-Benz třídy X

Kdo by nemiloval výlety mimo silnice, do ticha přírody. K tomu ale potřebujete auto, které to zvládne a ideálně vám nabídne i trochu pohodlí. Takové má Mercedes-Benz se svou třídou X, k níž nabízí parádní cestovatelskou výbavu. Podobný nápad pak dostala i jedna německá firma, která z třídy X dělá pojízdný obývák i s kuchyní.

Článek

Mercedes-Benz třídy X vychází ze zaběhlého pickupu Nissan Navara, ovšem pod německou taktovkou dostal o něco více vychytávek a možná i trochu komfortu. Navara je čistě pracovní nástroj, skvělý samozřejmě, ovšem třídou X nepohrdnou ani zhýčkaní manažeři, kteří s ní chtějí vypustit páru z přepracovanosti třeba právě v terénu. A asi uznáte, že tací se nespokojí jen tak s nějakým stanem a očistou v potoce. Chtějí trochu pohody, a hlavně svou postel a ranní kávu.

Pro ty si Mercedes připravil nabídku přestavby třídy X jak do obytné verze, tak do verze s polní kuchyní. Ta je pro ty odvážnější. K přespání totiž budou potřebovat stan, ale večeři třeba o třech chodech si zvládnou udělat kdekoliv na světě. Přestavbu pro Mercedes udělala společnost VanEssa, která na korbu umístila vše potřebné pro polní vaření. Nechybí lednice, vařič, ale ani dřez. Najde se tu i dostatek úložných prostor a vše se dá na cesty schovat pod pevný kryt.

Obytná verze je od firmy Tischer, která vsadila na zcela demontovatelnou nástavbu, připevněnou na korbu auta. Nepočítejte s nikterak velkým prostorem, ale v obytňáku se v pohodě vyspí dva dospělí, kteří zde mohou mít k dispozici kromě postele také malou koupelnu a kuchyň. Pokud má zákazník děti, je možné si k této přestavbě doobjednat i menší lůžko, které se po uklizení změní v lavici na sezení.

Další přestavbu třídy X ve stylový bydlík má na svědomí německá firma Matzker. Ta sice nespolupracuje přímo s Mercedesem, ale její práce není o nic méně zajímavá než dvě výše představené. Ovšem Matzker nesází tolik na pohodlí nebo luxus. Ví, že ten, kdo vyráží do terénu, se do auta nemusí vždy vracet úplně čistý. Proto je tahle nástavba hlavně funkční, jednoduchá a jednoduše omyvatelná. Uvnitř najdete postel pro dva, která se mění v lavici na sezení, stůl a malou kuchyň i s lednicí.

Podle výrobce je velmi snadné vše rozložit a zase složit a když bude potřeba, celý vnitřek jednoduše vypláchnete vodou. Jestli jsme vás zaujali a chcete právě tuto přestavbu na svůj Mercedes, připravte si 89 900 eur, tedy zhruba 2,3 milionu korun. To je cena bez auta samozřejmě, jen za obytnou přestavbu.

Reklama

Načítám