Hlavní obsah

Peugeot ukázal elektrický Traveller, nabídne tři verze

Foto: Peugeot

Peugeot e-Traveller

Francouzská automobilka přichází s elektrickou verzí svého užitkového modelu Traveller. Elektrický „cestovatel“ nabídne dojezd až 330 kilometrů a tři délky kabiny. Na trh dorazí nejenom užitkové verze, ale rovněž varianta pro přepravu až devíti lidí.

Článek

Nová elektrická dodávka je postavená na stejném technickém základu EMP2 (Efficient Modular Platform) jako již dříve představené modely Citroën e-Jumpy a Opel Vivaro-e. Z baterií tak u všech tří modelů čerpá energii elektromotor s parametry 100 kW (136 koní) a 260 Nm točivého momentu.

V nabídce pro E-Traveller jsou tři provedení, které se liší délkou. Základem je Compact -  L1 s délkou 460 cm, dále Standard – L2 (495 cm) a konečně Long – L3 s délkou 530 cm. Výška vozu je vždy 190 cm, takže by s autem neměl být problém zajet do podzemních garáží.

V případě e-Travelleru je možné výkon nastavit ve třech různých úrovních: pokud chcete co nejvyšší dojezd, má motor výkon 60 kW a točivý moment 180 Nm. Pakliže preferujete vyšší výkon (a menší dojezd), je tady nejvýkonnější mód - 100 kW a 260 Nm. Zlatou střední cestou je pak režim nazvaný Normal, kdy motor dává 80 kW a 210 newtonmetrů točivého momentu.

Lithium-iontové baterie jsou umístěné pod podlahou a nezmenšují prostor pro posádku či zavazadla. Nabízí se dvě varianty: 50 kWh s dojezdem 230 km a 75 kWh, která ale není dostupná pro nejmenší rozvor (L1). Větší baterie nabídne dojezd až 330 kilometrů.

Dobití lze realizovat přes 7,4 kW nebo 11 kW wall box. S ním trvá nabití baterií 7,5 hodiny, respektive 5 hodin (50 kWh baterie). Pokud se použije 7,4 kWh zdroj, zabere dobití u větší baterie 11 hodin a 20 minut a u menší 7,5 hodiny. Dobití ze standardní sítě není moc praktické, protože je velice dlouhé - celých 47 hodin, tedy skoro dva (!) dny, respektive 31 hodin u menší baterie.

Peugeot zatím neoznámil, kdy přijde elektrická verze Travelleru na trh. S ohledem na své sourozence z PSA předpokládáme, že do prodeje zamíří letos v létě a první zákazníci se dočkají na podzim.

Reklama

Načítám