Hlavní obsah

Peugeot možná plánuje novou a pořádně ostrou hračku

Foto: Peugeot

Peugeot 508

Když Peugeot uvedl na trh model 508, asi nečekal, jakou vlnu nadšení to zvedne. Odborná, ale i laická veřejnost hlavně design nové 508 přivítala jen se superlativy a francouzská automobilka mohla být spokojená. A podle všeho teď Peugeot připravuje ostrou verzi tohoto modelu. Má to ale jeden háček. Hybridní háček.

Článek

Jakkoliv se říká, že autosalony pomalu vymírají, stále se najde dost značek, které jsou ochotny utratit velké peníze za to, že mohou zákazníkům ukázat to nejnovější a nejmodernější, co mají nebo brzy budou mít. Nejinak tomu je i v rámci letošního autosalonu v Paříži, kde je na stánku francouzské značky Peugeot mimo jiné představen plug-in hybridní pohon nejen pro model 3008, ale také pro 508 ve verzích kombi a liftback.

Jde o kombinaci benzinového agregátu o objemu 1,6 litru a dvojice elektromotorů. Celkový výkon této soustavy je až 300 koní, což se sice zdá jako dostačující, ale podle zákulisní šeptandy to vypadá, že Peugeot nabídne ještě něco navíc. Říká se totiž, že Francouzi nabídnou plug-in hybridní ostrou verzi s označením R.

To by znamenalo, že se o pohon této rychlé novinky bude starat stejný hybridní agregát, jehož výkon ale bude vyšší. Konkrétně se mluví o výkonu až 350 koní, které budou na silnici přenášeny pomocí pohonu všech kol. Peugeot chce tohoto docílit nejen přeprogramováním map řídící jednotky, ale nejspíše také použitím větších lithium-iontových akumulátorů. Jakkoliv není přímo z Peugeotu nic potvrzeno, hodně se mluví o tom, že by tato rychlá hračka dostala větší kola, lehce upravený design a že by její maximální rychlost měla končit až na 250 km/h.

Za nás v redakci doufáme, že se tyto zatím jen spekulace brzy potvrdí a že se opravdu něčeho podobného od Peugeotu dočkáme. A zároveň bychom se přimlouvali za co nejmenší zásahy do designu. Model 508 je totiž velmi vydařené auto, kterému by velké změny nemusely vůbec prospět.

Reklama

Související témata:
Načítám