Hlavní obsah

Peugeot 508 GT na prvním oficiálním videu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že Francouzi se konečně vracejí k pro ně tolik typickému extravagantnímu designu. Nový Peugeot 508 je toho důkazem - vypadá velmi zajímavě, zejména tedy ve verzi GT. Právě ta se totiž ukazuje na prvním oficiálním videu.

Článek

Nový Peugeot 508 nás rozhodně velmi zaujal. Jeho design se totiž nedrží při zemi, ale naopak je tohle auto extravagantní a nepřehlédnutelné. Uvnitř rozvíjí myšlenku modelu 3008 včetně i-Cockpitu a zvláštního joysticku řazení, zvenku je to pak něco úplně jiného, než na co jsme zatím u Peugeotu byli zvyklí. Zejména záď s lehce retro svítilnami se nám dosti líbí. Příď pak nemusí kvůli protaženému dennímu svícení sedět každému, ale rozhodně není konvenční. Peugeot tedy přináší svěží vítr do této třídy vozů. A to přesto, že třeba tvarem střechy připomíná Insigniu, se kterou je s velkou pravděpodobností technicky spřízněn, ačkoliv se o tom nikde nemluví.

Na tomto videu uvidíte vrcholnou variantu GT s benzinovou šestnáctistovkou o výkonu 225 koní, která je spárovaná s osmistupňovým automatem. Benzinové GT má navíc ve standardu aktivní podvozek, u dieselu je za příplatek. Výroba vozu probíhá ve Francii a máme očekávat ještě dalšího sourozence - nástupce Citroënu C5.

Reklama

Načítám