Hlavní obsah

PČR v elektromobilech a bzučící Haryk – Tento týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Tento týden naším náročným redakčním testem prošel první Harley-Davidson, který místo „TA-TA-TA“ dělá jen „bzzz“ – je to svatokrádež nebo vize budoucnosti? Tak či tak docela dost jede. Dominik o něm řekl, že "Nebýt kontroly trakce spojené s redukcí zvedání předního kola, udělal by LiveWire při zahřáté zadní gumě z místa snad i salto vzad."

Mimo něj jsme vyzkoušeli modernizovaný Volkswagen Passat, legendu mezi manažerskými a rodinnými kočáry – v čem je lepší než Superb a co okoukal od Rolls-Royce? Taky jsme se svezli "lidovým" elektromobilem Tesla Model 3skvělým Fordem Escort Mexico, který i po 50 letech zůstává pravým řidičským načiním, a prověřili jsme ojetý rodinný crossover Opel Crossland X a nezastavitelný off-road Mitsubishi Pajero.

Poradili jsme vám:

Hned zkraje týdne jsme vám přinesli přehled nejdostupnějších rodinných MPV, která jsou dnes na vymření, a také těch nejlacinějších nových elektromobilů, kterých budou brzy plné ulice (nebo ne?). Taky jsme se podívali na to, jak snadno vyměnit kolo v případě defektu, upozornili jsme vás, že Mapy.cz mají funkci navigace vylepšenou o aktuální situaci v dopravě a zamysleli jsme se, jestli je nakupování aut přes internet dobrý nápad.

Foto: Jakub Deml

Martin Saitz se rozpovídal mimo jiné také o tom, jak chce napravit reputaci značky Hyundai na českém trhu

Navštívili jsme:

Zaskočili jsme na slovíčko k řediteli českého zastoupení značky Hyundai – Martin Saitz se s námi podělil o to, co pro nás korejská značka chystá. Podívali jsme se do boxů starého Masarykova okruhu, který znovu ožívá díky umění českých malířů. Taky jsme vyrazili do nádherného kopřivnického muzea Tatry a na první letošní sraz klasických vozů BMW.

Horké novinky:

Největší novinkou uplynulého týdne byl příchod nové Toyoty Yaris na český trh – půjde o jedno z nejmodernějších, nejúspornějších a nejbezpečnějších aut na trhu, navíc se bude vyrábět přímo v ČR! Také jsme vás informovali o tom, že Policie ČR začala přesedat do elektromobilů Hyundai. Vedle toho se představilo decentně faceliftované SUV Seat Ateca, elektrická Tesla Model S s rekordním dojezdem přes 640 km, nový avantgardní Citroën C4 a dálniční expresy od BMW a Mercedesu v podobě nových verzí výkonných modelů M5 a E63 AMG.

Foto: Toyota

Nový Yaris je fešák a bude se vyrábět v továrně v Kolíně

A co ještě?

Znáte vozy Warzsava, které měly být chloubou poválečného Polska? Tomáš Hyan je připomenul v krásném článku o historii této zapomenuté značky. Martin Žemlička připomněl slavného designéra Luca Donckerwolka v den jeho 55. narozenin – kromě první Škody Octavia a Fabia navrhl třeba také Lamborghini Murcielago nebo Bentley Continental GT. A Martin Jánský nám připomenul souboj dvou fantastických homologačních speciálů – BMW M3 a Mercedesu 190 E.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám