Hlavní obsah

Papežovo Lamborghini Huracán míří ke šťastlivci do Čech

Foto: omaze.com

Lamborghini Huracán papeže Františka

Původní dárek automobilky Lamborghini současnému papeži Františkovi, unikátně upravený model Huracán, se stal hlavní cenou celosvětové loterie, jejíž výtěžek půjde na dobročinné účely. A vítězem hlavní ceny se stal Čech!

Článek

Možná jste zaznamenali necelý rok starou událost, kdy italské Lamborghini vyrobilo jeden speciální kus supersportu Huracán, a ten následně darovalo současnému papeži Františkovi. Vůz v bílé barvě se zlatým lemováním, odkazující svým zbarvením na vlajku Vatikánu, ovšem jeho svátost nepoužila k vyjížďkám po Itálii. Současný papež, známý pro svou dobrotivou povahu, vůz pouze podepsal, požehnal mu a rozhodl se jej vydražit pro charitativní účely.

Tady ale nastal jeden významný obrat. Vůz se sice vydražil skrze aukční síň RM Sotheby’s, ovšem vítěz aukce si auto za výslednou sumu 861 575 dolarů, tedy takřka 20 milionů korun, dlouho neponechal. Místo toho bylo rozhodnuto, že auto poslouží pro dobré účely ještě jednou, a tentokrát bude vylosováno v loterii skrze server Omaze. Lístek do loterie se prodával již za cenu od 10 dolarů (226 korun) a souhrnná cena všech lístků (ty nejdražší stály až 5 000 dolarů – 113 000 korun) potom putovala sirotkům, nemocným dětem a mladým lidem bez domova.

Svůj lístek si tedy mohl koupit úplně každý a stejně tak mohl každý vyhrát papežovo Lamborghini, leč pravděpodobnost na vylosování byla naprosto minimální a většina lidí nákup lístku viděla spíš jako drobné přispění na charitu. Docela podobně viděl svůj lístek i Vladislav N. z Chrudimska. Jenže panu Vladislavovi přišlo jednoho dne do e-mailu upozornění.

Nejprve si myslel, že se jedná o další nevyžádanou poštu, oznamující nesmyslné výhry v neexistujících loteriích, kterých se člověk nikdy nezúčastnil. Tohle bylo ovšem doopravdy, a tak prvotní nevěřícnost brzy vystřídalo nadšení. Lístek koupený za nejnižší sumu deseti dolarů byl skutečně vylosován, a pan Vladislav tím pádem vyhrál papežovo Lamborghini v ceně kolem dvaceti milionů korun.

Foto: Omaze.com

Vítěze oznámil server Omaze

Pana Vladislava jsme okamžitě kontaktovali a na pár věcí se jej poptali. Vůz zatím nemá u sebe, neboť slavnostní předání zahrnující výlet do Vatikánu a audienci u samotného papeže teprve proběhne. Už teď se ale samozřejmě těší a v současnosti řeší, jak auto převézt z italského Říma domů, a samozřejmě jak si na takovou akci zařídit volno z práce. A co s autem dál? Na otázku, jestli má nějakou představu, jak s autem naloží, odpověděl pan Vladislav jednoslovně: „Vůbec.“

My bychom tímto chtěli šťastnému výherci z celého srdce pogratulovat. Taková klika se totiž stane jen jednou za život, když vůbec...

Reklama

Načítám