Hlavní obsah

Otevření sezóny v zajetí Porsche

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodové sobotní odpoledne v Žiželicích vyplní tradiční otevírání rallyové sezóny, okořeněné úžasným zvukovým koncertem čtveřice vozů Porsche 911 GT3! A to všechno živě na youtube kanále pořadu Garáž.

Článek

Už jen necelý týden zbývá do prvního oficiálního rally podniku, který všem jezdcům umožňuje vyzkoušet jejich připravenost na letošní sezónu. 9. Garáž.cz Testovací RZ Žiželice 2018 je podnikem, který přináší první rallyové zážitky, setkání jezdců a fanoušků a představení oblíbené techniky bez stresů a tlaků na výsledek. Očekává se slušná startovní listina, která se postupně plní, a stejně jako v předchozích letech atraktivní průjezdy jedné rychlostní zkoušky, která se pojede v obou směrech. 

A na co se můžete těšit? Servisní zóna, která se pro posádky otevírá v 7:00 v areálu společnosti Crocodille, v Tovární ulici Žiželice. Už od brzkého rána se začne plnit závodními týmy a vy budete mít možnost se potkat s jezdci i jejich technikou. Od půl jedenácté začnou seznamovací jízdy a od 11:00 startuje první vůz do rychlostní zkoušky Proudnice, která měří 2,84 kilometrů. Odpoledne se směr otočí a do druhé rychlostky odstartuje první posádka v 15:30. Konec 9. Garáž.cz Testovací RZ Žiželice 2018 je naplánován na 17:45.

Na startu se očekává zhruba 30 závodních speciálů a soutěžních posádek. Na seznamu přihlášených je v tuto chvíli 25 jezdců. Z těch nejzajímavějších můžeme jmenovat čtveřici se supersportovními Porsche 911 GT3, která vynikají mimořádnou rychlostí i fantastickým zvukovým projevem, který předčí všechna současná soutěžní auta. Proti sobě se postaví čtveřice, která se objevuje na rallysprintech i ve velkém mistráku. Na startu tedy uvidíme Jiřího Jírovce, Mirka Janotu, Petra Nešetřila i Karla Macka. Zatím jsou přihlášeny dva vozy v Čechách nejvyšší kategorie R5 v podání Škody Fabie Zdeňka Pokorného a Karla Trojana.

9. Garáž.cz Testovací RZ Žiželice 2018 je také tradičním místem, kde se potkává velký počet speciálů s jednou poháněnou nápravou, zejména jejich špičková specifikace R2.  Zatím jsou čtyři včetně špičkového rakouského mladíka Simona Wagnera, který se opět posadí za volant Peugeotu 208 R2, ale do soboty přibydou další. Nesmíme zapomenout také na jednu ženu, půvabnou Sandru Pokornou, která se svým Subaru Impreza STI nevynechá Testovací RZ Žiželice, aby se připravila na letošní sezónu. 

Ředitel rally Adam Eliáš k tomu dodává: “Naše Testovací RZ Žiželice se vyznačuje pohodovou atmosférou. Všichni se sem jedou pobavit a v klidu vyzkoušet svoji závodní techniku. Bereme to jako takové otevírání sezóny. Nejde nám o nejlepší časy, ale především o to, abychom potěšili fanoušky rally, a doufám, že nám bude přát také počasí. Nesmím zapomenout ani na letošní novinku v podobě živého vysílání, které pro nás bude zajišťovat web garaz.cz.” 

Reklama

Načítám