Hlavní obsah

Opravdu Peugeot postaví kupé, jaké všichni chceme?

Foto: Peugeot

Koncept bude představen příští měsíc na autosalonu v Paříži

Informace jsou sice kusé, ale ta fotka je všeříkající. Peugeot představí koncept kupé, které nám na první pohled připomíná model 504. Po skončení výroby sportovního RCZ se mohlo zdát, že Peugeot bude vyrábět jen SUV a městská auta, ale pak se objevil nádherný a dobře fungující sedan 508 a nyní se v Paříži představí koncept, který má podle všeho velmi blízko k sériové výrobě.

Článek

Nemáme žádné podrobnosti a vůbec netušíme, jakou to bude mít techniku. Ale šéf automobilky Peugeot Jean-Philippe Imparato řekl pro britský magazín Autocar následující: „Když jsem to auto viděl, cítil jsem se jako dítě.“ A potvrdil, že v tomto případě by se mohlo jednat o víc než jen koncept pro autosalony. Jinými slovy: Peugeotu by se takové auto náramně hodilo do krámu, navíc sklidil spoustu pozitivních ohlasů na povedený model 508, takže když to jde s rodinným sedanem, proč by to nešlo i s retrospektivním kupé, hm?

Foto: Peugeot

Kupé 504 vzniklo na sklonku šedesátých let. Zadní lampy konceptu ho jasně připomínají

Peugeot i Imparato se vyhnuli jakékoliv zmínce o technice, ale předpokládáme hybridní ústrojí a možná i čistou elektrifikaci. Každopádně na fotce je vidět silueta sportovního kupé s širokými blatníky, dlouhou kapotou a dlouhým splývavým zadním oknem, zadek auta pak tvoří dokonale rovná kapota kufru s ostrým useknutím. Jo, tohle by mohlo být fajn!

Peugeot měl na Twitteru ještě reálnou fotografii, ale tu stáhnul. Naštěstí se dá na internetu v pohodě dohledat.

Na Twitteru francouzské automobilky chvíli visel tento obrázek

Připomínám, že Peugeot RCZ skončil v roce 2015. V nabídce francouzské automobilky najdete ale pořád jedno hodně zajímavé auto - Peugeot 208 GTI.

Reklama

Načítám