Hlavní obsah

Opel na autosalonu v Ženevě neuvidíte, důvod je pragmatický

Foto: Archiv Garáž.cz

Možná byste čekali, že poté, co automobilka Opel začala spadat do koncernu PSA, tedy Peugeot-Citroën, bude se chtít svými vozy chlubit a nevynechá ani nejvýznamější autosalon Evropy, na který je to navíc z Německa i Francie kousek. Jenže chyba lávky.

Článek

Opel, stejně jako sesterský Vauxhall, letošní ženevský autosalon vynechá. V areálu ženevského výstaviště tak vozy s bleskem ve znaku definitivně neuvidíte, tedy alespoň tento rok. Důvod je pochopitelný - značce by se to z finančního hlediska příliš nevyplatilo, protože nemá žádné nové modely ani koncepty, o kterých by se mohlo psát a které by mohli zákazníci vidět.

Může za to dost možná i skutečnost, že byl Opel po převzetí koncernem PSA nucen některá svá auta přepracovat. Kupříkladu model Corsa byl už skoro hotov, avšak pak Francouzi zavelili postavit jej na platformě Peugeotu 208. Nyní tedy Opel nic nemá, poslední nový vůz se již dá normálně koupit a jde o SUV Grandland X. Jisté však je, že jakmile nové modely přijdou, vrátí se Opel na výstavní plochy.

Kromě Opelu pak nebude v Ženevě ani další značka PSA, a to luxusní odnož Citroënu zvaná DS. Také nemá nic nového.

Reklama

Načítám