Hlavní obsah

Opel Crossland X – Konkurenci po krku

Foto: Archiv Garáž.cz

K Antaře a Mocce X se připojuje nový rüsselsheimský bojovník – Opel Crossland X. Také se pohybuje v nejpopulárnějším segmentu SUV či crossoverů a hodlá vrátit prodeje německé značky do vyšších pater statistik.

Článek

Letos by měl Opel představit hned dva nové crossovery – větší Grandland X a malý Crossland X, který se představuje nyní na fotkách a živé uvedení proběhne prvního února v Berlíně. Malý crossover přesahuje délkou lehce 4 metry, šířka je 1,8 metru a výška 1,6 metru. Díky tomu zaujme v portfoliu automobilky místo pod Mokkou X, která nedávno prošla faceliftem. Hlavní konkurencí mu tak je třeba Peugeot 2008. Vtipné je, že právě od koncernu PSA využívá nový Crossland platformu. Jde o díl, se kterým se v budoucnu počítá pro C3 Picasso.

Foto: Archiv Garáž.cz

Přesto proporčně na fotografiích působí větší než stávající Mokka. Designéři rozhodně navrhli auto pohledněji, než před časem většího sourozence. Nechybí zde typické tvary přídě a plovoucí C-sloupek. Uvnitř najdete osmipalcový dotykový displej se systémem Intellilink, head-up displej, kameru Opel Eye, diodové přední světlomety, wi-fi hotspot a bezklíčové odemykání a startování. Kufr má dokonce větší objem než Mokka, celých 410 litrů. Nechybí posunování zadních sedadel v rozpětí 150 mm, čímž jeho objem zvětšíte o dalších 110 litrů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Opel tak cílí na rozrůstající se segment mini crossoverů a chce z něj ukousnout svůj podíl. A pokud bude nový Crossland X tak dobrý, jako nová Zafira či Astra a zároveň se vyvaruje chyb Mokky, může zákazníky přesvědčit. První auta by měla k zákazníkům dorazit v průběhu roku.

Reklama

Načítám