Hlavní obsah

Opel Combo přijíždí do Česka v páté generaci

Foto: Archiv Garáž.cz

Právě dnes proběhla v Praze česká statická premiéra nového Opelu Combo Life. Tento vůz je nyní příbuzný s Peugeotem Partner a Citroënem Berlingo a nabízet se bude ve dvou variantách. Nebude chybět ani čtyřkolka či osmistupňový automat.

Článek

Segment malých osobních dodávek je na vzestupu a není se čemu divit. Čím dál více výrobců nabízí dostupný praktický vůz této třídy, který kombinuje vysoký posaz s velkou užitnou plochou a prostorem až pro sedm cestujících, to vše na nevelkém půdorysu.

Opel nabízí model Combo již od osmdesátých let, nyní tedy přijíždí pátá generace, a to již pod křídly francouzského koncernu PSA. Proto je tento vůz příbuzný se stálicemi Peugeotu a Citroënu. Pod kapotou očekávejte zatím dva motory, benzinovou tříválcovou dvanáctistovku o výkonu 110 či 130 koní, stejně jako naftovou patnáctistovku se čtyřmi válci a výkonem od 75 do 130 koní. Oba nejsilnější motory jsou k dispozici s osmistupňovým automatem, u dieselu je to na přání, u benziňáku standardně.

Co se týče rozměrů, tak očekávejte dvě varianty. Ta kratší má 4,4 metrů, delší zase 4,75, přičemž se natáhl i rozvor náprav. Obě verze mohou být až sedmimístné. V pětimístném uspořádání je zavazadlový prostor téměř 600 litrů, respektive 850 l. Sedadla třetí řady mohou být samostatná a sklopitelná do roviny pouhým jedním zatažením páčky. Jako jedno z mála aut zvládne Combo převézt tři dětské sedačky vedle sebe.

Vůz se standardně dodává s pohonem předních kol, za příplatek však bude možné využívat rovněž pohonu všech kol od externího dodavatele, firmy Dangel. To je již tradiční francouzské řešení, přičemž půjde o čtyřkolku s mezinápravovou spojkou. Cena přestavby však není známá, ostatně stejně jako cena celého vozu. Ta totiž bude uveřejněna až v polovině července.

Reklama

Načítám