Hlavní obsah

Ohořelá Toyota pomohla zdravotníkovi zachraňovat životy

Foto: Twitter

Toyota Tundra se nezalekne ničeho, očividně ani nejhoršího přírodního požáru

Už jistě víte, že se Kalifornie potýká s rozsáhlými požáry. Úřady dokonce mluví o tom, že jde o nejničivější požár za dlouhé roky, a zatím to nevypadá, že je jeho řádění u konce. Většina lidí z dosahu ohně co nejrychleji prchá a jeden zdravotník při pomoci ostatním obětoval své auto a riskoval vlastní život.

Článek

Před pár dny jsme vám ukazovali děsivé video zachycující jízdu peklem. Natočeno bylo v Kalifornii manželským párem, který se snažil zachránit si život útěkem před ničivým požárem. Přiznáváme, že ještě teď máme z videa husí kůži. Ta jízda prostě musela být děsivá. Pokud jste video neviděli, odkaz na něj najdete níže. Dnes se budeme věnovat příběhu odvážného zdravotníka, který místo útěku před požárem pomáhal zachraňovat ostatní.

Allyn Pierce ještě před několika dny pracoval na jednotce intenzivní péče v nemocnici ve městě Paradise. To bylo ovšem požárem zcela zničeno a v tuto chvíli prakticky neexistuje. A právě jeho nemocnice byla požárem ohrožená tak rychle, že lékaři, sestry a hasiči ani nestihli odvézt všechny pacienty najednou.

To ovšem Allyn nechtěl nechat jen tak, a proto vzal svůj pick-up Toyota Tundra a pro pacienty uvězněné v ohnivém pekle se několikrát vrátil. Bohužel při poslední jízdě s posledními pacienty k heliportu s vrtulníkem, zůstal i se svou Toyotou uvězněný za plamennou stěnou.

V poslední chvíli přispěchal hasičský buldozer, který pročistil cestu a Allyn mohl pacienty odvézt do bezpečí. Toyota ale cestou utrpěla pořádné popáleniny, na některých místech se doslova roztekla jako čokoláda. I tak auto zůstalo pojízdné, i když vypadá jako škvarek. Allyn tím však za jediný den přišel o práci, dům i auto.

Foto: Toyota USA

Toyota USA udělala správnou věc a odvážnému zachránci věnuje nové auto

Na to ale rychle reagovala sama automobilka Toyota, která hrdinovi dne slíbila úplně nové auto jako odměnu za jeho nezištnou záchrannou operaci. Je to pro ni pocta. A mimochodem, z nemocnice se nakonec podařilo do bezpečí dostat všechny pacienty.

Reklama

Související témata:
Zdravotní sestry
Načítám