Hlavní obsah

Odpověď na otázku, na kterou se nikdo neptal: pick-up kupé

Foto: Michigan Vehicle Solutions

Je to pick-up? Nebo je to kupé? Je to nástavba Aero-X!

Když už si myslíte, že vás automobilový svět nedokáže ničím překvapit, vytasí se s novým druhem karoserie: pick-upem kupé. Nakonec divnokupé dnes frčí (čtyřdveřová kupé, SUV kupé), takže proč ne… Ale dává to vůbec nějaký smysl? Není to jen další odpověď na otázku, na kterou se nikdo neptal?

Článek

Automobilky nabízejí ke svým pick-upům řadu nástaveb – nejoblíbenější jsou rolety kryjící úložný prostor nebo prostorné kombíkové nástavby (o obytných ani nemluvě). Jenže vy potřebujete něco podobně praktického, a přitom taky trochu fešáckého, protože sousedovi závidíte jeho SUV kupé? Neříkejte nic víc, tohle je to pravé!

Kupé-nástavba firmy Michigan Vehicle Solutions (MVS) se jmenuje Aero-X a v Americe stojí 3 995 dolarů (v přepočtu 91 tisíc korun). Kromě F-150 (umí 5,5 i 6,5 stopy dlouhou nástavbu) ji MVS plánují nabídnout i pro další pick-upy Fordu, Chevroletu, Ramu, Toyoty a Nissanu. Je lakovaná v barvě karoserie a vyrobená z laminátu, takže rozměrná verze pro Ford F-150 váží snesitelných 117 kg. Má přitom otevíratelná boční trojúhelníková okna a rozměrné zadní víko se otevírá na plynových vzpěrách. Vážně je docela praktická, že? Ale ten vzhled?

Inspirací pro design nástavby byl velmi vkusný Mustang Fastback – to snadno poznáte z klesající boční linie, tvaru bočních oken a žaluzií na víku připomínajících Mach1. Jenže instalace na pick-upu vypadá prostě hodně zvláštně. Upřímně, pořád se nemůžeme rozhodnout, jestli se nám to líbí nebo to nesnášíme. Co říkáte vy?

Líbí se vám tvar pick-up kupé?
ANO, přesně tohle potřebuji a nemohu bez toho žít!
82,6 %
NE, ať to pohltí plameny pekelné!
17,4 %
Celkem hlasovalo 730 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám