Hlavní obsah

Octavia s paketem Dynamic Plus – RS „jenom jako“

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia s paketem Dynamic Plus

Po mnoha a mnoha letech, co jsou na trhu sportovně laděné Octavie s přídomkem RS, ukazuje Škoda to, po čem mnozí zákazníci ve skrytu duše touží. Jde o Octavii, která se tváří jako sportovní RS, ale pod kapotou veze řadovou techniku v podobě běžných motorů. Dle mého skromného odhadu se bude jednat o naprostý hit. Hit, který zas a znovu odhalí, že si velká spousta lidí vystačí s autem, které sportovně jen vypadá, ale sportovní není.

Článek

Jak odhaluje již titulek článku, nový paket nese název Dynamic Plus. Octavie s ním výrazně potemní a dostane přesně ty prvky, které zdobí modely RS. Konkrétně se jedná o černé kryty zrcátek, černý rámeček mříže chladiče, černý spojler pod přední nárazník, černý zadní difuzor a spojler na víku zavazadelníku, a konečně i zatmavená skla. V základní výbavě má Dynamic Plus sedmnáctipalcová černá kola Trius, ale jdou vybrat i dvoubarevná kola Hawk stejného průměru, nebo větší osmnáctky Vega a matně černé Turini.

Interiér v rámci sportovního paketu sice představen nebyl, ale níže ukázané snímky verze RS jej ilustrují v zásadě dokonale. Dynamic Plus převezme z RS multifunkční sportovní volant, černou stropnici, sportovní sedadla a hliníkové pedály.

Detaily dostupnosti nového paketu Škoda zatím neodhalila. Podle tiskové zprávy má být paket dostupný s většinou motorizací, a to jak pro verzi liftback, tak pro kombík. Cenu ale zatím neznáme, neboť není uvedená ani v tiskové zprávě, ani v konfigurátoru Škody. Snad nebude příliš přemrštěná.

Reklama

Související témata:
Načítám