Hlavní obsah

Octavia Cup 2016: Octávky úřadovaly na Red Bull ringu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tomáš Pekař se stal vítězem druhého závodu Octavia Cupu na rakouském okruhu Red Bull Ring. Jezdec tým Carpek Service předvedl perfektní start a do cíle za sebou dovedl Michaela Vorbu a vítěze předchozích tří závodů Gábora Tima.

Článek

Los určil, že se na startu prohodí prvních sedm závodníků včerejšího závodu. Z první řady proto startovali Radek Bareš a Bohuš Šesták, zatímco vítěz Gábor Tim obsadil sedmou pozici. Vedle maďarského závodníka se postavil Tomáš Pekař, který při letmém startu ukázkově prokličkoval mezi soupeři a již po prvním kole se usadil na čele závodu. Svou oranžovou Octavii vodil po dráze Red Bull Ring strojovou přesností a zaslouženě vyhrál svůj první závod sezony. Dopředu postupovali i Michael Vorba a Gábor Tim. Vorba úspěšně zaútočil na druhého Adama Rzepeckiho a krátce po něm si s jezdcem týmu Interia poradil i Gábor Tim. Vorba na Timův posun vpřed odpověděl do té doby nejrychlejším kolem závodu a svému pronásledovateli nepatrně poodjel. Oba jezdci týmů Action Racing a Apex Racing se po celý závod přetahovali o desetiny vteřiny, nicméně Vorba si druhé místo před Timem udržel.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vlajkonošem týmu Steibel Motorsport se v nedělním závodě stal August Macbeth, který po startu z desátého místa dojel na čtvrté pozici. Obdobný posun vpřed měl i Petr Fulín Jr. Jeho Octavii týmu Automotoklub Most v AČR patřilo v úvodu šesté místo, a když si Fulín poradil v sedmém kole s Adamem Rzepeckim, dojel si v konečném pořadí pro body za pátou příčku. Rovných sedm vteřin za Fulínem skončil Jaromír Jiřík z týmu Action Racing, sedmá příčka patřila Sebastianu Steiblovi. Osmou a devátou pozici si přerozdělila dvojice z týmu Interia v pořadí Adam Rzepecki a Tomasz Rzepecki. První desítku uzavřela VIP osobnost Lukáš Langmajer. Celkovým vítězem druhého podniku Octavia Cupu se zásluhou vítězství a třetího místa stal Gábor Tim. Autorem nejrychlejšího kola s hodnotou 1:44.493 se stal vítěz závodu, Tomáš Pekař.

Reklama

Načítám