Hlavní obsah

Obytný vůz Southvan vám převeze klidně i motorku

Foto: SouthVan GmbH

S obytnou dodávkou Southvan se fantazii meze nekladou. Chcete cestovat ve dvou a „přibalit si“ s sebou ještě motorku? Není problém! Chcete cestovat s možností spaní pro čtyři? Není problém. Nemáte v plánu přespávat v autě? Pak se na palubu vejde až devět pasažérů!

Trh s obytnými vozy všech možných velikostí a variant využití se nadále rozrůstá, což je dobře, protože si každý přijde na své. Pro ty, kteří si například nepotrpí na velké rozměry, tu je německá firma Southvan, která jako základ svých výtvorů používá Ford Transit Custom.

Článek

Pro dodávky je typickou vlastností univerzálnost a u těch obytných to platí dvojnásob. S růstem trhu obytných vozů rostou také nároky na kvalitu, prostor a zejména využitelnost. Jenže ne každý chce nebo si může dovolit „obytňák“ na základě velkých dodávek – naštěstí se však na veletrhu obytných vozů a karavanů v Düsseldorfu, zvaném příznačně Düsseldorf Caravan Salon, představila nová firma Southvan.

Foto: SouthVan GmbH

Variabilita interiéru je obdivuhodná – z interiéru může být během několika minut vše od pracovny, přes ložnici až po „garáž“ pro motorku

Transit Custom je obecně známý model, který leckdo kromě volnočasového nebo pracovního vytížení používá i pro denní ježdění. Ono i označení tohoto konkrétního a prozatím prvního modelu – „Allrounder“ čili Všestranný – vlastně leccos vysvětluje. Southvan Allrounder totiž v závislosti na verzi a uspořádání nabízí prostor pro cestování až devíti pasažérů, čtyři dospělí lidé se v něm potom pohodlně vyspí.

To umožňují především kolejnice ukotvené v podlaze, díky nim si můžete zvolit, zde chcete ze svého Allrounderu mít buď pojízdnou ložnici, nebo pojízdný obývák. Celý systém je velmi promyšlený a vlastně i velmi jednoduchý, takže instalace i demontáž sedadel jdou, jak se říká, „levou zadní“.

Výše zmíněná postel možná nenabídne tolik prostoru, jako jsme zvyklí doma, ale poslouží svému účelu a dva lidé se tam vyspí – navíc v prostoru střešního „stanu“ lze vytvořit spaní pro další dvě osoby. A pro ty, kteří cestují pouze ve dvou, je možné uspořádat „zavazadlový prostor“ tak, aby sem šlo postavit třeba motorku – jak se koneckonců můžete přesvědčit na fotografiích!

Další promyšleným prvkem obytného vozu Southvan Allrounder je kompaktní kuchyňka. Ta je ukotvena na otočných pantech, takže je možné ji buď ponechat uvnitř vozu, nebo ji takzvaně „otevřít“ a připravovat pokrmy venku. Miniaturní kuchyňka je potom dostupná ve dvou variantách – do té první je zakomponován dřez a větší lednička, u druhé varianty je možnost si připlatit za zásuvky napojené na zdroj, ovšem za cenu o něco menší ledničky.

Letos už je asi pozdě, ale pokud na jaro plánujete odpočinkový výlet ve dvou a rádi byste se pokochali okolím ze sedla motorky, Southvan Allrounder by mohl být skvělým řešením. Pro ty, kdo potřebují vymyslet trochu aktivnější formu odpočinku, do kterého je třeba zahrnout i ratolesti, tak i na tohle ve firmě Southvan mysleli – stačí si vybrat.

Reklama

Načítám