Hlavní obsah

Obytný návěs za cenu pěkného domu

Foto: Racetrailer

Slibujeme, že podobný obytný návěs na Slapech nikdo mít nebude

S tímto obytným návěsem získá vaše cestování úplně nový rozměr. Vlastně dost možná nebudete potřebovat ani byt či dům, protože v tomhle návěsu se dá pohodlně celoročně bydlet. Co ale potřebovat určitě budete, to je 310 tisíc euro (skoro osm milionů Kč), řidičské oprávnění skupiny C a nějaký zachovalý tahač.

Článek

Norský závodník Peter Solberg je opravdová osobnost motorsportu. Mistr světa v rallye z roku 2003, který po odchodu z WRC zamířil do rozvíjejícího se nového sportu jménem rallyecross. A šlo mu to, v roce 2014 a 2015 se stal mistrem světa i v téhle disciplíně. Z továrního jezdce se stal úspěšným soukromníkem a v rallyecrossu provozoval svůj vlastní závodní tým, za který i jezdil.

Ale všechno pěkné jednou končí. V dubnu loňského roku Solberg oznámil, že se závoděním definitivně končí. „Jsem pyšný na svou kariéru, ale teď už pro mě žádný světový šampionát není,“ řekl vloni. Dodal ještě, že helmu na hřebík nevěší, ale že už to nebude jako dřív. Poté vyrazil na jakési rozlučkové turné a na konci loňského roku to skutečně zabalil s tím, že se bude soustředit na kariéru svého syna.

Díky konci jednoho motorizovaného příběhu je teď ale na prodej tenhle impozantní obytný návěs, ve kterém Solber trávil čas na závodech. Sloužil jako kancelář, jídelna, místnost na porady, ale samozřejmě i jako ložnice. „Je to mimořádná příležitost, moc podobných návěsů se neprodává,“ píše se ve skromně znějícím inzerátu. „Dvě koupelny, dvě toalety, recepce, konferenční místnost, hlavní ložnice a kancelář ve druhém patře. Klimatizace a topení samozřejmostí.“ Ano, takových návěsů se opravdu moc neprodává.

Jak je z fotek patrné, tak návěs  nemá výsuvný bok, ale celé horní patro. Docela by nás zajímalo, jak je to uvnitř uspořádané a vymyšlené, ale hodně napoví velká fotogalerie z inzerátu.

No a teď to nejdůležitější. Původní představa o ceně byla 450 tisíc euro, tedy téměř 11,5 milionu korun, ale ani po víc než půl roce se návěs nepodařilo prodat, takže ho teď zlevnili na 310 tisíc euro (méně než 8 milionů korun). No a vzhledem k tomu, že sezona začíná, mohla by to být zajímavá možnost, jak přijít ke stylovému ubytování nejen na závody, ale třeba i k vodě. A vsadíme se, že byste mohli usmlouvat ještě nějakou slevu.

Reklama

Načítám