Hlavní obsah

Obytný přívěs, který se nezalekne ani náročného terénu

Foto: Into the Wild Overland

Obytná auta vám umožní procestovat svět, ale mají jednu zásadní nevýhodu – do terénu se s nimi moc nepodíváte. A když už jsou postavená na terénním podvozku, jsou dost drahá a nejdou pohodlně používat při jiných příležitostech. Obytný přívěs s terénními schopnostmi by tak mohl být tím nejlepším řešením složité otázky…

Článek

Jestli chcete jeden přesvědčivý argument ve prospěch nového obytného přívěsu XT12 amerického výrobce Into the Wild Overland, tady je: 50 centimetrů! Právě takovou světlou výškou disponuje a trhne tím i řadu pravověrných offroadů, které ho za sebou mohou táhnout.

Přívěs tedy rozhodně nebude tím, co by vás limitovalo ve vašich dobrodružných výletech do divočiny. Přitom spát budete v naprostém komfortu pojízdného bytečku – 5,5 metru dlouhý přívěs (z toho samotná kabina tvoří 3,6 metru) vám nabídne velké dvoulůžko a posezení u stolku, toaletu i sprchu, tekoucí vodu, kuchyň i s dřezem, 75litrovou lednici (případně i troubu) napojenou na baterii s 220W rozvodem.

Samozřejmě taky spoustu úložných prostor a chytře praktických řešení včetně vyklápěcí střechy (kdybyste prostor uvnitř chtěli učinit prosvětlenější a vzdušnější) nebo snadno roztažitelných stanových přístřešků pro pohodlné posezení venku na slunci. XT12 je tedy připravený na vše… což by taky měl být s cenovkou kolem milionu korun (výrobce uvádí cenu 40-45 tisíc dolarů).

Pokud jste opravdu pozorní čtenáři, nejspíš si pamatujete podobné řešení terénního přívěsu od firmy Patriot. Ten měl výhodu ve své vyšší variabilitě a lepší terénní průchodnosti – jednoduše proto, že je mnohem kompaktnější. To je však zároveň i jeho nevýhoda, protože na spaní jste si museli rozložit stan, kdežto v přívěsu XT12 se můžete pohodlně vyspat uvnitř a ještě si užít vlastní sprchu (místo blízkého potoka) a záchod (místo okolního podrostu, kde se může ukrývat had nebo medvěd). A to je pro zhýčkané měststké dobrodruhy výhoda k nezaplacení...

Reklama

Související témata:
Načítám