Hlavní obsah

Tento obytný Mercedes byl stvořen ke klidnému žití na pláži

Foto: Supertramped Co

Sny mohou mít mnoho podob – někdo touží po slávě, jiný po bohatství a někomu ke štěstí stačí malý, útulný domek na kolech, ve kterém by mohl uniknout každodennímu shonu a stresu a přitom poznávat krásy světa kolem.

Článek

Pokud také sníte o soukromí na kolech, měl by se vám líbit tento Mercedes-Benz T2 609D, který britská firma Supertramped Co přepracovala v něco víc než jen obytný vůz. V první řadě zde museli veteránskou dodávku původem z druhé poloviny 80. let dostat do uspokojivého provozního stavu, což se jim podařilo více než slušně. Vůz navíc korunovali vkusným modro-bílým lakem, který se perfektně hodí k surfařskému ladění celého vozu.

S ním také koresponduje provedení interiéru, které staví na dřevu s patinou dodávající autenticity surfařské chaloupky. Samozřejmě tu nesmí chybět pohodlná postel ani příjemné posezení s výhledem na vlny na moři. Volnomyšlenkářský způsob surfařského života podporuje i zastřené osvětlení, květiny a nápisy na zdech. Tohle místo má prostě styl!

Foto: Supertramped Co

V takovém prostředí by prostě byla radost bydlet

Vůz však hlavně poskytuje útulné prostředí své posádce, která v něm nejen ráda přespí, ale klidně tady může dlouhodobě žít. Za retro provedením je totiž zcela moderní technika s tekoucí vodou, plynovým vařičem a troubou, chladničkou s mrazákem, nezbytným vytápěním, solárními panely na střeše, LED osvětlením, elektrickými rozvody, wi-fi, audio systémem a zabudovanou osobní asistentkou Alexou.

Taky byste se do takového pojízdného domečku hned chtěli přestěhovat? Tak jen stačí kontaktovat firmu Supertramped Co, rádi vám něco podobného na míru postaví. Bude to chtít jen nějakých 550 tisíc korun plus dárcovskou dodávku určenou pro přestavbu. To sice není málo, ale pořád je to levnější než jakákoliv garsonka, která navíc rozhodně nebude mít výhled na moře…

Reklama

Související témata:
Surf
Načítám