Hlavní obsah

Obytný Ford Transit pro fanoušky tuningu

Foto: MS-RT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo řekl, že obytná auta musí být nudné bílé krabice, které na silnici připomínají pojízdnou šikanu? Tenhle Ford Transit prošel kompletní sportovní úpravou, přitom si zachoval všechnu svou praktičnost a užitkovost. Za jeho volantem se rozhodně nebudete stydět za to, že řídíte obytný vůz.

Článek

Žádný Ford Transit ještě nevypadal lépe (tedy kromě těch s motorem z GT40 nebo Formule 1)! Jen se podívejte na ten agresivní přední nárazník s rozšklebeným otvorem sání, na ty vytažené blatníky dokola vyplněné 20palcovými koly OZ se závodním designem a zadní nárazník se dvěma koncovkami sportovního výfuku. Tohle auto vypadá rychle a polepy na karoserii tak v tomto případě vůbec nevadí.

Na svědomí ho má britský úpravce MS-RT a nezůstalo jen u exteriéru, vylepšili také kabinu. Sedačky jsou potažené bílou kůží s modrým prošíváním a doplňky, modré jsou i bezpečnostní pásy, na volantu jsou karbonové prvky a největší frajeřinou je strop imitující noční oblohu. Konkrétní specifikace se ale vždy přizpůsobí přáním zákazníka – vybrat si můžete čalounění kůží Nappa a semišem různých barev, volitelná je i varianta sezení (dvoumístné, třímístné, pěti- nebo šestimístné uspořádání).

Foto: MS-RT

Kabina připomíná spíš luxusní klub než obytný vůz. Naspecifikovat si ho navíc můžete zcela podle svých přání

Stejně jako u každého obytného Transitu tu najdete také dřez, plynový vařič i troubu a řadu šikovných úložných prostor a elektrických zásuvek. Spát se dá na rozložené lavici v kabině nebo výklopném stanu na střeše, na bok si můžete ještě instalovat vytahovací roletu kryjící posezení u auta. O pohon se stará dvoulitrový turbodiesel, se kterým díky jeho 405 Nm zátahu nebudete za loudu. Jen pozor, ať si v zatáčkách nerozsypete všechny zásoby...

Takhle vyladěný speciál ale nevyjde právě lacino – britský majitel dal za tento konkrétní kousek v přepočtu přes 2 miliony korun! Ale výsledek je tak propracovaný, že za ty peníze určitě stojí. A jen málokdo bude mít takhle pohledný a svižný obytný vůz.

Reklama

Načítám