Hlavní obsah

Obytné auto pro pravé sportovce

Foto: Titan Vans

Pokud chcete poznávat svět a bydlet přitom v pohodlí blízkém vlastnímu domovu, obytné auto je nejlepší způsob cestování. Jenže co podniknout, až na ta nová místa dorazíte a dostatečně se vynadíváte? Dobře, můžete jít na zdravotní procházku, můžete sedět na zadku, grilovat a vesele u toho popíjet co hrdlo ráčí, nebo pokud vyznáváte aktivnější způsob života, můžete vyrazit sportovat!

Článek

Jenže to přináší do světa obytných aut nový problém – kam se vším sportovním vybavením? Většinou je totiž není kam uložit, protože obytná auta jsou navržená tak, aby poskytovala maximálně životní prostor posádce, ale na ukládání velkých věcí už moc místa nezbyde. Jasně, kola můžete vézt na nosiči, ale odtamtud vám je mohou ukradnout. A lyže nebo prkna zavřená v rakvi na vysoké střeše jsou zase těžko dosažitelná. Co tedy počít?

Nápomocný může být modulární systém americké firmy Titan Vans. Ta vám do dodávky vašeho výběru (Transit, Sprinter nebo třeba Ram) nainstaluje nejen pohodlné dvoulůžko, poličky a skříňky, elektrický rozvod s nabíjecími zástrčkami nebo kuchyňku s vařičem a dřezem s tekoucí vodou, ale také sofistikovaný ukládací a záchytný systém pro vaše sportovní vybavení. Dvoulůžko je totiž umístěné v zadní části vozu na odkládacích skříňkách, pod ním je u podlahy stále dost místa na lyže, snowboardy, surfová prkna, kola, kajaky, nafukovací rafty (pouze vyfouknuté), paraglidová křídla a možná i větroň by se vešel, kdybyste mu odmontovali křídla.

Úprava dodávky v podání Titan Vans vyjde na nějakých 800 tisíc korun a úložný systém pro sportovní vybavení stojí dalších zhruba 200 tisíc. Ale nepochybujeme o tom, že je v Česku dost kutilů, kteří by to zvládli stejně dobře, ale laciněji. Takže se nechte inspirovat a přiložte ruku k dílu, zima bude dlouhá. A na jaře nám pak nezapomeňte poslat fotky, jak vaše konstrukce a montáže dopadly!

Reklama

Načítám