Hlavní obsah

Obrněný Mercedes S680 Guard má V12 a vlastní zásobu kyslíku

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz představuje novou obrněnou limuzínu S680 Guard 4Matic se vznešeným vidlicovým dvanáctiválcem, bezpečnostní certifikací VPAM VR10 a vlastní zásobou kyslíku pro nejkritičtější případy. S tímhle vozem byste měli přežít i extrémně nebezpečnou honičku a přestřelku s útočníky.

Článek

Živíte se riskantním byznysem, setkáváte se s nebezpečnými lidmi nebo jste součástí mezinárodní politické hry a ceníte si svého života natolik, že vyhledáváte maximální možnou ochranu? V tom případě jistě oceníte, že Mercedes-Benz představuje další z řady luxusních limuzín Guard s nejlepším pancéřováním pro civilní trh.

Elegantní obrněná luxusní limuzína Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic vychází ze standardního Mercedesu-Benz třídy S s dlouhým rozvorem a byla zkonstruována, aby získala bezpečnostní certifikaci VPAM VR10 – nejvyšší úroveň balistické ochrany pro civilní vozidla, což v reálném světě znamená, že odolá velkému množství střel a několika výbuchům.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S680 Guard nepochybně najde využití v garážích důležitých státníků

Inženýři Mercedesu však neintegrovali pancéřování do normální třídy S, ale přepracovali celou konstrukci karoserie, aby nejnovější Guard byl co nejodolnější. Všechna okna mají tloušťku čtyři centimetry a auto jezdí na run-flat Michelin PAX, s nimiž bez vzduchu ujede až 30 kilometrů.

S takovou výbavou je nový Guard žádoucí volbou pro vysoce postavené osobnosti, jako jsou politici, veřejní činitelé i byznysmeny hledající dokonalou ochranu ve spojení s nejlepším luxusem obyčejných „průstřelných“ limuzín. Naději na přežití lidí uvnitř vozu zvyšuje i vlastní kyslíková zásoba a hydraulické ovládání oken, které funguje i poté, co palubní elektronika po útoku selže.

Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic pohání majestátní vidlicový dvanáctiválec z Maybachu S680 s nejvyšším výkonem 604 koní (450 kW) a točivým momentem 830 newtonmetrů. Inženýři při vývoji upravili také nastavení převodovky, řízení a zavěšení kol, aby si celý pohon a podvozek poradil s extrémně vysokou hmotností, která s pancéřováním vystoupala až na 4,2 tuny! Nejvyšší rychlost pak byla elektronicky omezena na 190 km/h.

A cena? Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic stojí od 547 400 eur (přibližně 14 milionů Kč) a standardně je dodáván se čtyř- nebo pětimístným interiérem. Výroba jednoho vozu bude trvat 51 dnů.

Reklama

Související témata:
Načítám