Hlavní obsah

Obří pick-up Ram a ojetá Škoda Rapid – Tento týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Jedním z největších taháků tohoto týdne byl masivní pick-up Ram, který na silnici jen tak nepotkáte

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Tento týden byl skutečně kosmopolitní a různorodý – nejvíc nám učaroval obrovský americký pick-up Ram 1500 Longhorn poháněný mocným 5,7 V8, který zvládá skutečně těžkou práci, a přitom nadělá i spoustu parády svou neokoukaností.

Také jsme se poprvé svezli znovuzrozenou offroadovou britskou ikonou Land Rover Defender se šestiválcem pod kapotou, zasportovali si s ruskou Ladou Granta Drive Active, jejíž čtyřválec sice nemá koní na rozdávání, ale auto to dohání nízkou hmotností, a vyzkoušeli japonské Subaru XV s novým elektrifikovaným boxerem. A také jsme si důkladně posvítili na tuzemskou Škodu Rapid jako ojetinu – povedl se i s automatem?

Poradili jsme vám:

Foto: Michal Jirák

Zrychlovat umí každý, ale brzdit se musí umět! Nebojte, poradíme vám, jak na to...

Navštívili jsme:

Po letech jsme si vyzkoušeli, jaké by to bylo vrátit se do školních lavic a znovu absolvovat celou autoškolu. Co se změnilo a co zůstalo stejné? V Národním technickém muzeu jsme pořádně prozkoumali výstavu Fenomén Jawa a spolu s Janem Macháčkem projeli velký kus světa.

Horké novinky:

Nejobletovanější novinkou tohoto týdne byla jednoznačně nová soft-roadová verze Scout oblíbené Škody Octavia. Opel nám ukázal další kousek nové generace crossoveru Mokka, Bentley oslavilo 20 tisíc prodaných kusů svého luxusního SUV Bentayga, německý úpravce Wheelsandmorea postavil velké SUV Audi s výkonem Bugatti Veyron a Evropská Unie pokárala automobilky, že pro snižování uhlíkové stopy nedělají dost.

Foto: Škoda Auto

Octavia Scout se s vámi ráda vrhne do jakéhokoliv dobrodružství na silnici i mimo ni

A co ještě?

Třešničkami na pomyslném dortu jsou pak články o veteránech: Tomáš Hyan se nám rozepsal o legendárním stejšnu Škoda 1202, Martin Tolar nasál ducha doby Bonnie a Clyde s Mercury Eight a Krab připomenul legendární Mercedes-Benz W124.

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám