Hlavní obsah

Oblíbená SUV Škoda a prodloužení STK – Tento týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Vozy typu SUV dnes patří k nejprodávanějšímu zboží a není tak divu, že tvoří silný základ nabídky každé automobilky. Tuzemská Škoda je vyrábí již od roku 2009 a v současné chvíli má v nabídce hned čtyři. Které se stane tím nejoblíbenějším vůbec? Zaměřili jsme se na to v našem týdenním shrnutí!

Článek

Automobilka Škoda se tento týden pochlubila, že vyrobila již své jubilejní dvoumilionté SUV! Stal se jím bílý Kamiq, tedy aktuálně nejmenší vyráběný crossover značky. A tento konkrétní vyrobený kus byl zároveň 250 000. vyrobeným Kamiqem. Neodolali jsme proto a zeptali se vás, které škodovácké SUV je tím nejoblíbenějším vůbec.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq s pořadovým číslem 250 000 se zároveň stal dvoumiliontým vyrobeným SUV s okřídleným šípem na kapotě

Velkým favoritem je model Yeti, který byl pionýrem nového trendu v nabídce české automobilky. Vyráběl se od roku 2009 a jeho osobitý design, chytrou praktičnost a širokou použitelnost ocenilo 685 500 majitelů. Jenže je tu také velký Kodiaq, první vůz nové vlny, který přinesl stylový vzhled, komfort a výbavu Superbu a sedmimístný interiér. Na Yetiho navázal větší a dospělejší model Karoq. Nejmenší z řady je pak model Kamiq (zvýšená verze Scaly), který si rychle získal velkou popularitu. Nejnovějším přírůstkem je čistě elektrický Enyaq iV.

Takže, které z nich máte nejraději vy?

Ale ještě než odhlasujete v naší anketě, ujistěte se raději, že vám neunikl žádný z našich nejčtenějších článků. Třeba informace o tom, že kvůli koronakrizi se platnost končících STK a řidičských průkazů automaticky prodlužuje o 10 měsíců. Horkou novinkou je nový crossover Hyundai Bayon, který má navázat na oblíbený ix20. Neměla by vám uniknout ani historie české malosériové automobilky Kaipan, test vodíkového elektromobilu Hyundai Nexo nebo praktického Volkswagenu Caddy. Mimochodem víte jakým autem vyrazí na své další cesty Dan Přibáň se svým Žlutým cirkusem?

Pokud jste majiteli obytného vozu, který jste si postavili vy sami, a rádi byste se o svůj příběh podělili s dalšími čtenáři Garáže, ozvěte se nám na redakční mail redakce@garaz.cz a nezapomeňte přiložit i fotografie vašeho bydlíku.

Ale teď již ke slíbené anketě...

Které SUV Škoda máte nejraději?
Yeti
45,8 %
Kodiaq
12,9 %
Karoq
20 %
Kamiq
10,2 %
Enyaq iV
1,9 %
Módě SUV jsem pořád nepřišel na chuť
9,2 %
Celkem hlasovalo 7216 čtenářů.

Reklama

Načítám