Hlavní obsah

Nový Top Gear s novými moderátory se blíží

Foto: BBC

Nový Top Gear s novými moderátory se blíží

Top Gear je mrtev, ať žije Top Gear? Přesně to nás napadlo poté, co jsme viděli první upoutávku na chystanou, již 27. sérii dnes už legendárního britského pořadu Top Gear. Vypadá slibně, ale není jasné, jestli znovu vzkřísí lehce zašlou slávu pořadu. Noví moderátoři možná zaujmou, ale obsah vypadá stále stejný.

Článek

Doby, kdy ke každému novému dílu pořadu Top Gear pravidelně usedaly miliony diváků, je nejspíš už dávno passé. Po vyhazovu Clarksona, který měl před pár lety drsně inzultovat jednoho z asistentů produkce, a poté, co spolu s ním šel Hammond, May i jeden z tvůrců pořadu, to s Top Gearem šlo od desíti k pěti. A to doslova. Diváci totiž pořad nevyhledávali kvůli těm skvělým autům, kvůli vtipným historkám a akcím, ale hlavně kvůli výše zmíněným moderátorům, kteří kolem sebe sypali suchý britský humor po kýblech, dělali si legraci jak ze sebe, tak i ze všech, včetně lidí, kterým se jiní bojí podívat se do očí. Ta chemie mezi nimi byla, a naštěstí stále ještě je, takřka uchopitelná.

Televizní stanice BBC, které má Top Gear na svědomí, jako kdyby tohle všechno stále neviděla. Už po několikáté tak zkouší výměnu moderátorů, i když je fakt, že poslední změna nepřišla z produkce, ale od samotných hlavních aktérů. Nějakou dobu se na moderátorských postech hřáli Matt LeBlanc, Rory Reid a Chris Harris. Jediným, kdo v pořadu zůstává, je poslední jmenovaný, tedy Chris Harris. Slavného novináře Top Gear baví a svou práci v něm odvádí více než dobrou. Nově se k němu přidají Freddie Flintoff, britský hráč kriketu, který s moderováním už pár měsíců koketuje a ve Velké Británii je velmi známou osobou, a Paddy McGuinness, známý britský komik.

27. série, na kterou níže najdete první upoutávku, odstartuje během léta a už teď je jasné, že bude nabitá akcí. Chybět nebude hledání nejlepšího rodinného auta, kterým čistě teoreticky bude pohřební vůz (něco na tom je), souboje starých aut, šílené výlety až na kraj světa a zpět, spousta humoru a možná i nebezpečných akcí. Problém ale vidíme v tom, že tohle všechno už tady bylo. Přesně stejné akční nápady, stejné výlety a stejný styl super aut zavedli už Clarkson, Hammond a May. Top Gear by musel přijít s něčím novým, zajímavým a neotřelým, aby se k němu diváci začali vracet. Takhle to totiž vypadá jen jako kopie toho, co vymyslel někdo jiný, přičemž diváci, jak je z ubývající sledovanosti patrné, právě tohle jen tak neodpustí. A nemyslíme si, že na naznačeném trendu něco změní přítomnost Sabine Schmitz, která se minimálně v jednom z dílů představí. I tento nápad a postup totiž zavedla bývalá moderátorská trojice.

Třeba se ale pleteme, noví moderátoři diváky zaujmou a vrátí čísla sledovanosti pořadu zase tam, kde byly dříve. Držíme palce a na nové díly, které bude vysílat BBC, se určitě podíváme.

Reklama

Související témata:
Načítám