Hlavní obsah

Nový Hyundai Tucson se sportovním paketem ještě výraznější

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai rozšiřuje nabídku modelů s volitelným sportovním paketem N Line o horkou novinku, SUV Tucson. Vylepšuje vzhled exteriéru, zpříjemňuje pobyt v interiéru a přidává další drobnosti, které jej činí ještě výjimečnějším.

Článek

Nový Hyundai Tucson vážně nepřehlédnete – jeho inovativní pojetí LED osvětlení přídě (připomínající andělská křídla) a zádě (světelný pruh přes celou šířku spojující svislá koncová světla) mu pomáhá vystoupit z šedi běžného silničního provozu. Nyní ho ale můžete odlišit ještě více, a to prostřednictvím sportovního paketu N Line. Ne, nejde vyloženě o sportovní model řady N, ale o sadu designových, funkčních a výbavových doplňků, která z Tucsonu udělá ještě atraktivnější auto. Posuďte sami…

Příď zdobí vyšší a širší maska chladiče a agresivnější nárazník s většími otvory sání, z boku jsou patrné prahy a lemy blatníků v barvě karoserie (s kontrastní černou střechou ladí i kryty zrcátek a další doplňky v černém provedení), v novém zadním nárazníku je imitace difuzoru a dvojitá koncovka výfuku.

Foto: Hyundai

Nový Tucson si s jiným autem nespletete. A s paketem N Line vypadá ještě lépe

Matný šedý lak Shadow Grey, který vidíte na fotkách, je specifický pro variantu N Line – v nabídce je však ještě šest dalších barev, přičemž pět z celkových sedmi odstínů lze kombinovat s černě lakovanou střechou). Litá kola o rozměru 19“ vyhrazená pro N Line mají také specifický design, připomínající sněhovou vločku.

Foto: Hyundai

Náznak difuzoru a viditelné koncovky výfuku? Jasná ukázka sportovnosti

Kabinu ozdobila anatomická sedadla z modelu i30 N, která mohou být čalouněná semišem a mají kontrastní červené stehování. To je ostatně vidět i na loketní opěrce, sportovněji laděném volantu a palubní desce. Součástí výbavy jsou i hliníkové nášlapy pedálů nebo černé čalounění stropu.

Foto: Hyundai

Kabina N Line je ještě příjemnějším místem k životu

Motory jsou shodné s běžným Tucsonem, vybrat si tedy můžete cokoliv od skromného dieselu 1,6 CRDi s výkonem 136 koní až po 265koňový plug-in hybrid (který se na český trh teprve chystá). Drobných úprav se však dočkalo naladění podvozku a elektroniky (ESP) pro lepší reakce a víc zábavy za volantem.

Jak ale sami jistě chápete, Tucson ve variantě N Line je především o stylu, ne o vyloženě sportovním zážitku. Na to jsou tu ostatně jiné modely (i30 N, i20 N a blížící se Kona N). Je však dost dobře možné, že se plnohodnotné sportovní varanty Tucsonu nakonec dočkáme…

Sportovně laděnou výbavu N Line si můžete pořídit k modelům i10, i20, i30, Kona a nyní také Tucson.

Reklama

Související témata:
Načítám