Hlavní obsah

Nový Hyundai Tucson objel Evropu, teď finišuje v Česku

Foto: Hyundai

Čtvrtý Tucson už pomalu finišuje. Při vývoji SUV objelo Evropu a teď se ladí v Česku a Rakousku

Čtvrtá generace modelu Hyundai Tucson už klepe na dveře. Rozsáhlý vývoj, kvůli kterému populární vůz objel Evropu, finišuje také v Kopřivnici. Tatrovácký polygon tedy pomalu završuje túru, jíž předcházelo testování například na německém Nürburgringu, v horkém Španělsku či ledovém Švédsku. Opět máme být na co hrdí, pokrokové SUV se bude i nadále vyrábět v Nošovicích.

Článek

Hyundai Tucson s generační číslem čtyři je bezpochyby nejočekávanějším SUV modelem značky. Také jako první automobil hostí novou designérskou identitu a láká na vylepšené technologie i progresivní motorizace. A jen pro připomenutí – model je pojmenován podle severoamerického města Tucson (Arizona).

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson čtvrté generace je bezesporu nejočekávanějším SUV modelem značky

Své dovednosti trénovalo SUV na německém Nürburgringu, zažívalo extrémní chlad na švédských (ne)cestách, potilo se v jižním Španělsku, tahalo přívěs v rakouských Alpách, najelo statisíce kilometrů po různorodých silnicích a teď pomalu finišuje také na kopřivnickém polygonu.

Foto: Hyundai

Auto se nevyhnulo ani extrémnímu klesání či stoupání

A nejde jen o asfaltové radovánky, vývojáři se s Tucsonem vydali do terénu, aby vyzkoušeli pohon 4x4, stoupání, klesání nebo torzní tuhost karoserie. Během vývoje se řešily také nežádoucí hluky i vibrace. Svoji voděodolnost muselo auto prokázat při brodění a průjezdech vodou ve vysokých rychlostech. Došlo také na vlečení přívěsů, k čemuž automobilce posloužila pro změnu zkušební trasa vedoucí až na bájný rakouský Grossglocker.

Foto: Hyundai

V zatáčkách vedoucích na Grossglocker si Tucson musel poradit se zapřaženým přívěsným vozíkem

Vývoj není u konce. Tvrdě makají i technici v Nošovicích, kde se bude sportovně-užitkové auto vyrábět. Další informace Hyundai uvolní už 15. září, a to formou digitální živě přenášené premiéry. Můžete tedy u ní být i vy.

Foto: Hyundai

Vývojáři se nebáli brodit, případně testovat průjezdy vodou vysokou rychlostí

Na závěr dodáme, že od uvedení Tucsonu na trh v roce 2004 se na celém světě prodalo více než 7 milionů vozů, z toho 1,4 milionu jen v Evropě, kde je toto SUV bestsellerem jihokorejské značky.

Reklama

Načítám