Hlavní obsah

Nový Hyundai i20 uvnitř: Dva displeje a spoustu barev

Foto: Hyundai

Interiér modelu Hyundai i20 už není tajemstvím. Automobilka ho předčasně ukázala v plné kráse

Hyundai pokračuje v modelové ofenzívě a představuje další část modelu i20. Tentokrát se podíváme dovnitř konkurenta Škody Fabia, kde najdeme dva displeje, ozdobné lišty a několik barevných kombinací. Automobilka měla model naplno odhalit v Ženevě, ale autosalon byl zrušen, tudíž se další podrobnosti o autě dozvídáme už v předstihu.

Článek

Není tomu tak dávno, co se Hyundai vytasil s novinkami v oblasti cenově dostupných vozů, a ve své krasojízdě pokračuje předčasným odhalením kabiny levné i20.

Interiér nové generace modelu i20 nazývá automobilka širokým, prostorným a vzdušným. Mezi výrazné stylistické prvky patří horizontální ozdobné lišty spojující obě strany interiéru napříč přístrojovou deskou. Do lišt jsou zapuštěny výdechy ventilační soustavy a boky zdobí modelované výplně dveří, inspirované přírodními tvary.

Integrované dekorační osvětlení vytváří za tmy příjemné světlo, přičemž tyto zdobné prvky jsou vzájemně v barevné symfonii. Samotnou kabinu pak můžete mít v černém, černo-šedém nebo černo-žluto-zeleném provedení.

Foto: Hyundai

Hyundai i20 nabídne také přepracovaný čtyřramenný volant

Uvnitř na vás čekají ještě dva digitální displeje s rozšířenou konektivitou. Klasické analogové budíky nahradil virtuální kokpit s úhlopříčkou 10,25", který mění barvy podle zvoleného jízdního profilu. Tradiční středový multimediální displej o stejné velikosti nabízí několik nových funkcí, například telematické služby nebo on-line konektivitu.

Foto: Hyundai

Prvky odpovídají konvenčnímu uspořádání, proto tu najdete klasickou řadicí páku i tlačítka, nikoli záplavu dotykových displejů

Díky tomu je možné získávat reálné informace o počasí, dopravě nebo parkovacích místech, případně vůz na dálku vyhledat, odemknout, zamknout či poslat do navigace cíle trasy.

Rozhraní je kompatibilní se systémy Android Auto a Apple CarPlay a v nabídce je také bezdrátové nabíjení mobilu. Vrcholový audiosystém dodává firma Bose a nabídne osm reproduktorů.

Foto: Hyundai

Takhle bude vypadat nový Hyundai i20 zvenčí

Vzhledem k tomu, že byl ženevský autosalon zrušen, není zatím jisté, kdy a kde bude mít vozidlo formální premiéru. Většinu informací však už automobilka odhalila, proto víme, že se můžeme těšit na pěkně ostrou variantu i20 N, která má mít zážehový motor o objemu 1,6 litru a výkon nejméně 200 koňských sil.

Reklama

Načítám