Hlavní obsah

Nový Hyundai i20 ukazuje své sportovní tvary na skicách

Foto: Hyundai

Nový městský prcek Hyundai i10 se ještě ani nestihl rozkoukat na trhu a už se může připravit na příchod většího bratříčka v podobě modelu i20. Hyundai před ženevskou premiérou odhalil první skici a vypadá to, že půjde o velmi pěkný, sportovně laděný hatchback!

Článek

Hyundai rozhodně neztrácí čas. Zatímco jiné automobilky by nás na nové modely lákaly dramatickými koncepty, které však na silnici nikdy neuvidíme, korejský gigant rovnou chrlí hotová auta. Loni na podzim to byl nejmenší model v nabídce, kapesní hatchback i10 (který nás ale při prvních jízdách překvapil svou velkou duší), letos na jaře se dočkáme nové generace oblíbeného vozu i20.

Novinka bude již třetí generací modelu i20 navazujícího na milovaný Getz, který v Evropě z velké části definoval moderní tvář Hyundai. Nová i20 ale zjevně pozvedne laťku o pořádný kus výš – vždyť nedávno představená i10 byla výrazně dospělejší auto než konkurence a u i20 nebudou ambice Hyundai nejspíš o nic nižší. Akorát konkurence (s mnoha nedávno představenými novinkami) je o poznání ostřejší…

Foto: Hyundai

Jsme zvědaví, jak mu to bude slušet s rallye bodykitem na tratích WRC

Nový Hyundai i20 tak bude nejen propracovanější, bezpečnější, sofistikovanější (máme slíbené dva 10,25“ displeje digitální přístrojové desky a infotainmentu), vybavenější a úspornější než předchůdce, ale bezpochyby také mnohem atraktivnější na pohled – to je jasné už z uvolněných skic, které odhalují dynamické tvary nového „smyslně sportovního“ designového modelu Hyundai. Auto tak bude vypadat širší a nižší, aby působilo agilnějším dojmem.

Naživo nový Hyundai i20 uvidíme již v úterý 3. března na autosalonu v Ženevě, kde z něj slavnostně strhnou plachtu tajemství.

Jak se vám líbí nový Hyundai i20?
Vypadá skvěle!
79,4 %
Ujde to
2,2 %
Nic moc
3,3 %
Uvidíme až naživo
15,1 %
Celkem hlasovalo 3441 čtenářů.

Reklama

Načítám